View Single Post
Old 10-11-2012, 06:05 PM   #8
quake2
Banned

Default Re: Kucni studio

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
e pa kad se tako razmi?lja, mo?e da se upotrebi i samljevena celuloza, samljevena drvena vlakna, fina konoplja, sijeno, vuna od ovce, mačke..., dobre bi bile bunde od perja ili sintetičnih/poliesterskih vlakana (e to ima industrijsko napravljeno i veoma je dobra ali na Ex-Yu području te?e dobavljivo i skupo)...

Samo kako znati ?to če? sa tim napraviti kod niskih frekvencija ako nema? iskustva i da bude (u kontrolnoj) sve komprimisano tako da je simetrično na osu slu?anja...
Heheee....vuna od macke...dobar si Nenade.Nego...pricamo o teskim DIY projektima gde oni koji ih rade svakako nemaju pojma ni sta ce rockwool da im napravi u sobi,vec ono...sta se desi....desilo se.Jel ovaj cuveni student sto svira violinu kao uzimao nesto u obzir specifikacije vune sa kojom je radio?

Quote:
Originally Posted by NLP View Post
A i za?to komplikovati ako zapakira? kako treba.
Jednom sam več pisao da realtraps, gik acoustics, ni svetski akustički dizajneri uop?te ne mare oko neke pra?ine iz bilo koje vune, preko "bace" GOM FR701 i gotovo (a ta tkanina nije ni?ta posebno), to je to za njih, ajde sad u zadnje vreme gik acoustics upotrebljava ecose...
Cak i u starim drzavnim radijima je (dok ne dodje na red krecenje busenog lesonita koji je prekrivao staklenu vunu) bilo stetne prasine na sve strane...sva sreca pa su cesto dolazili razliciti funkcioneri u posete pa se cesce i krecilo...nego,ja sam se mucio i mucio,pokusavao cak i sa kartonom,duplim platnom,troduplim platnom...vise mi akustrika na kraju apsolutno nije bila bitna koliko da zaustavim prasenje,i nisam uspeo....ne vidim kako ce neko sa manjim fondom para za te zajebancije i manje vremena da se time zaista pozabave,a pogotovo ne vidim kako ce biti onima koji u takvim sobama hoce i da spavaju.....jel ne mozemo napraviti koncenzus ovde da se kamena vuna ignorise kada vec niko od nas nije zaista siguran sta nam ona zaista radi sa zdravljem?...zbog cega je to problem?....vec smo hiljadu puta nabrajali alternativne ,materijale?....verujem da niko od vas nema neki ugovor sa rockwool-om.
quake2 is offline   Reply With Quote