Thread: Marchelo - Čep
View Single Post
Old 08-11-2012, 10:54 AM   #4
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Marchelo - Čep

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
@ awacs
jesi li ga slu?ao ranije? Ja imam prilično podeljeno mi?ljenje. Mislim cenim/po?tujem puno, al neretko imam utisak da gubi muzički fokus zarad nečeg van doma?aja slu?aoca. Imao je on ovakvih pesama ranije dosta, mada mi je drago da je opet "ubo" i da se stvarno ne mo?e odslu?ati ovo do kraja bez da te stegne negde unutra
Slu?ao, slu?ao,nego ?ta. Ja sam ga uvek do?ivljavao kao pesnika koji govori svoju poeziju uz muzičku pratnju i muzičkim ritmom. Ne?to u tradiciji sovjetskih pesnika pevača, ali sa novim instrumentima. I Vudu Popaja dr?im u istoj fijoci. Pa onda na sve to ?to ti naziva? "gubljenje muzičkog fokusa" gledam blagonaklono kao na autorsku odluku, makar i po cenu nerazumevanja.

Ono ?to me kod njega uvek "radi" je činjenica da nikad nisam nai?ao na ne?to ?to bi bilo "?atro" ili ciljalo na neku slu?alačku grupu. A opet, mo?da nisam dovoljno slu?ao...

@Boki: ista stvar mi je pro?la kroz glavu. Uvek sam imao problem sa shvatanjem NVO akcija koje govore o low-life problemima na Hi-Fi način. Kao one kampanje protiv narkomanije koje su slikane ko MTV spotovi. Kao da te stvari po pravilu rade ljudi koji nemaju nikakav realni kontakt sa problemima o kojima pričaju, a ni dovoljno senzibiliteta da makar racionalno "uđu u situaciju".

Zapravo i snimatelji i reditelji ovakvih spotova kapiraju ovakve radove isključivo kao demonstraciju svojih zanatskih umeća. Showroom. Jebiga. Odsustvo muda. Jebiga.

Pozdrav,

Vasa