View Single Post
Old 07-11-2012, 10:36 AM   #48
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Default Re: STVARALAČKA BLOKADA i moguća rje?enja

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Ovaj thread je odlican, ali ja imam potpuno pocetnicki problem i los pristup, i nisam siguran koji nacin bi bio najbolji da otklonim taj problem koji me sprecava da se muzicki izrazavam i da ostvarim to sto zamislim?

Uzrok moje blokade lezi u tome sto ne znam kako svoje ideje da realizujem, odustvo poznavanja muzicke teorije, barem najosnovnijih stvari (o muzickoj teoriji i sviranju klavira).
Uglavnom nabadam nesto dok ne zazvuci ali to je nagadjanje na slepo, uvek tu "nesto" fali, mada, psiholoski blokira me i ta cinjenica sto sam muzicki nepismen...(Smatram da je moja situacija ista kao kad bi gramaticki nepismen covek uzeo da pise liriku)...
Rezultat toga cini da pesma ima jednostavne progresije akorda, grube prelaze u pesmi, sve je jednolicno i dosadno, osecaj kao da gledate 2D umesto 3D slike (sto je potpuno suprotno od inicijativne ideje, jer u glavi cujem zavrsen proizvod ali ja ne mogu da stignem ni do pola puta sa realizacijom).

Kojim redosledom i kako bi bilo najbolje da pocnem sa resavanjem ovog problema...?

Posto uglavnom sam radim na "songwritting" procesu, mozda bi bilo konstruktivno pronaci nekog asistenta ili oformiti jam-session bend pa probati tako realizovati svoje ideje u jedan zavrsen proizvod?
Kada se odgovor već nalazi u pitanju, samo je potrebno pokrenuti se.
VukP is offline   Reply With Quote