Administrator
|
Re: Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime
Dozvolicu sebi kao adminu da kazem koju "pametnu" apropo Ivanovog poredjenja Hrvatska i Srbija...
Nazalost, mi smo imali Milosevica i to je to. Koliko god oni sa kratkom pamecu sada budu uskakali sa parolama "ti si kao ovi zuti, popili su ti mozak sa tom propagandom sve kriv milosevic" , ili sa "pa Milosevic je vladao pre jedne decenije, kako on moze da bude odgovoran" , jednostavno, ono sto je njegova politika i "vodjenje zemlje" (u propast) uradila ucinila je da se iz srbije tokom 90ih i naravno kauzalisticki, posle 2000 iselilo sve sto je:
1. Ambiciozno
2. Pametno
3. Posteno
4. Vrijedno
Cast izuzetcima (koji nas nazalost evidentno nisu i ne mogu izvaditi iz govana, jer su u ogromnoj manjini).
Ostali su oni ostali (a svi znamo koji su i kakvi su...ne pretjerano ambiciozni, lijeni, ucmali, sumnjivog morala, matori penzosi) i oni koji imaju sve pobrojane atribute (normalni, pametni, posteni), a iz nekog razoga jednostavno nisu imali kud, jer nemaju tetku, strinu, ujaka napolju da im posalju garantna pisma (koja bi im pomogla da se izvuku iz najzatvorenije, pod sankcijama najozloglasenije zemlje u evropi, reklo bi se tada i u cijelom svijetu)...
Dok su druge zemlje oko nas koliko toliko radili na tranziciji i reformama tokom 90ih, mi smo tranzitirali i gravitirali ka haosu, nemastini, ratovanju sa supersilama modernog doba (vojevojuci bitke za svetsku pravdu u ime svih potlacenih) i onda naravno ljudi se pitaju, pa kako to da jedna zemlja, gotovo sravnjena sa zemljom, koja je izgubila trecinu ukupnog stanovnistva u poslednjih 20 godina (sto emigracijom, sto mortalitetom), i koja je izgubila 90% onih buducih sposobnih kadrova koja bi izvlacila zemlju iz bule, ne ide dalje, i eto u ovim kriznim vremenima nije clanica tamo nekog paypala, googlemarketa, applemarketa, EU marketa...
Mislim ljudi, aman, dajte, pa ne moze to tek tako, puj pike ne vazi, nismo mi...MAJKE NAM!
Moje misljenje da se u ovoj temi pojavljuju i protestvuju upravo ljudi sa gore navedene liste (pametni, posteni, vrijedni, ambiciozni), ali nazalost, zbog svega navedenog, kao sto rekoh u manjini smo, i ne prestaje Vam/Nam nista drugo nego da se jos strpimo (jedan kolega bi rekao strpljavamo), jer onaj ko zeli zivjeti ovdje evropski, a ide na to da zivi iskljucivo od svog rada, mora imati debele zivce, i strpljenje jednog Mendele...