Re: Paypal (ne)dolazi u Srbiju | Rezime
I ja sam imao slicno iskustvo na samom pocetku kad sam otvorio PayPal. Posle 2 dana sam prodao neke stvari vredne preko ?2,000 i onaravno, odmah su blokirali racun.
Zasto? Zato sto ima hiljade prevaranata, lopova i onh koji prodaju kradenu ili falsifikovanu robu.
Isto tako su mi trazili tonu papira..drzavljanstvo, vozacku, racune iz banke i dokaz da su sprave moje (originalni racun) itd..)
Bilo je i zivkanja support-a, slanja i uploadovanja..itd..sve je potrajalo jedno 2 nedelje i kad su sve provere i smaranja prosla - PayPal je proradio i da kucnem u drvo, radi do jaja vec nekoliko godina.
Ono sto nisam znao je da sve to treba da se odradi, a pare su mi trebale HITNO..pa sam se mnogo nervirao, jerje proslo par nedelja dok sam video kintu.
Do skoro se cekalo po 3-5 dana kad prebacujes pare na svoj racun, ali od skora - instant !! Super !!
Par puta su mene zavrnuli neki divlji prodavci, cim sam prijavio - paypal mi je vratio pare! Cak su mi par puta i privatna lica vratila kintu jer nisam bio zadovoljan sa stvarima koje sam kupio. Cak su mi i dolzvolili da ih zadrzim (posto su vratili pare) , samo da ne stavljam negativni feedback !!
Imao sam i par scammer-a (sa 0% feedback) koji su kupovali kojesta i slali vrlo "uverljive" mailove..ali PayPal ih je sve odjebao..ja ih zovnem ako mislim da je neko sumnjiv, itd... sve super radi !!
Ja sam na pocetku par skupih sprava morao da nosim kupcu, da bi ih uverio da nisam neki prevarant !!!
Dobar (pozitivni) feedback se polako gradi i MNOGO znaci!!
Ako se sve radi po (njihovoj) knjizi - sve je OK.
E sad, koliko ce Srbiji i Srbima pomoci - to ne znam...tu se sve zasniva na postenju i na nekoj garanciji da PayPal moze da garantuje i pokrije stetu nekome..koliko ce to kod nas da zazivi - ne znam !!
|