View Single Post
Old 02-11-2012, 12:14 PM   #3
Mrgud
Member

Mrgud's Avatar

Default Re: Ima li neki Plug -Ins

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
gledaj ovako , ubacis vsti bilo koji daj mi daj primer zasto on ne zvuci? sve do jednog zvuce!! sam na svoj nacin,, sad je pitanje,, ono veliko,, kako sakrit taj zvuk da ne zvucis PC-evski!! znaci oces vise, kaseta, analogija, vintage itd, sam da nije zvuk PC,, zvuci i creative labs. sve zvuci, sam na svoj nacin. treba znati prekonvertovati taj zvuk u onaj koji ti hoces. itd..

EQ,=, zvuk nije samo eq,, lako je dodat low, midle i hi,, to samo izdize frekvencije,, i opet njeg ne smatram najvecim faktorom za ono gore sto pisem, msm samo malo u nekim granicama.. on ga korektuje sta ti smeta itd..

eo ti jedan test .. snimi sa vsti plug neku stvar 10 kanala,, export, i zvucace ti PC ladno kao i u programu,, uploaduj to na YOUTUBE, imas tamo par kvaliteta,, stavi npr na 320,, videces kako osetis neki shum, sakrije ti tu digitaliju, cist primer da ti pokrije digitaliju je tu taj konverter njegov, ima nesto svoje. sto ja ne znam dobit u mixu bas tako. itd opet..

neka moja iskustva..
evo jedan moj savjet,nikad se ne oslanjaj na zadnju kariku u lancu,da bi VSTI zvucao dobro prvo ne koristi njegov gotovi preset jer je prepoznatljiv,drugo trazi zvuk i tvikuj koliko god treba jos u sintu dok ne dodjes do zadovoljavajuceg i tek onda treba da se predje na efekte!Na koji nacin i koliko dodati reverb i dilej ili neki drugi fx to je stvar vjestine to treba provaliti jer za svaki zvuk ,situaciju i karakter mixa ide druga shema!Sve je to opet dzaba ako svi elementi i nivoi u mixu nisu uradjeni kako treba ..Neki zvukovi se maskiraju a neki nadopunjuju sa frekvencijama od drugih zvukova,sve treba da ide u tvoju korist da bi dobio tu toplinu i karakter! Kad god mozes koristi neke dobre semplove zivih instrumenata prije nego neke emulacije koje nemogu nikad da zvuce tako zivo,a od nekog led-a ili sint zvuka iz VSTI-ja se ne ocekuje da zvuci kao uzivo vec da bude nekako jedinstven i prijatan,da ne lici na hiljade preseta koje smo vec culi!Ti dodatci koje cemo da stavimo na master naravno dolaze na kraju i kao takvi su "poslednja rupa na sviralu" i kad se savlada ovakav mix pitanje je dali je sve to potrebno na masteru da bi zvucalo! .U ostalom kad udjes u diskoteku i bubrezi ti se tresu na 5000w tesko da ces da osjetis shum,tada ce ti vise prijati da osjetis kristalno cist zvuk i dobro kompresovan kik i bass
E zato trazim ima li neki plug da ja to sve lijepo preskocim ,da ga furnem na master i da sve lijepo legne!
Mrgud is offline   Reply With Quote