View Single Post
Old 31-10-2012, 08:09 PM   #6
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default Re: Cubase 5 ne "okida" motifov sekvencer

Quote:
Originally Posted by VladaNS View Post
Hvala ali mislim da se ovaj članak ne odnosi na moj problem.

Da pojednostavim: Cubase ima svoj sekvencer i motif ima svoj sekvencer. Kad sam bio na SX, i kad bih povezao komp i motif putem midija, pokretanje sekvencera u cubase-u bi automatski pokrenulo sekvencer na motifu. Npr, ako u cubase pritisnem play na 5 taktu, aktivirao bi se i sekvencer motifa na 5 taktu. Sada se to ne dešava.

Sve sam probao u motifu, menjao sam lokalnu kontrolu, šaltao izmedju internal-midi-mtc, menjao kanale na kojem prima midi signal itd...

Možda cubase 5 ima podešavanje kanala preko kojeg šalje signal eksternim sekvencerima i putem kojeg ih okida.

Još nešto čudno a pomalo i smešno: pritisak određenih tastera na kompjuterskoj tastaturi aktivira neke zvuke na motifu. Tako da mi je sada tastatura master za motifa
nemoj da te cudi sto preko kompjuterske tastature u cubase 5 trigerujes tonove na motifu.cubase 5 i ima tu opciju midi unosa putem tastature kompa,znaci da stvarno bude neka vrste primitivne master klavijature sa fixnim velocity-em...nema veze,uglavnom ...za prvi deo tvog pitanja,moje pitanje: da li si pokusao u cubase 5 da mu u onom odeljku devices/device setup/remote devices sam prethodno podesis komunikaciju sa spoljasnjom klavijaturom? pogledaj na Yamahinom sajtu da li imaju neki preset za Motif-a...u tom slucaju ces moci da kontrolises motifa preko cubase-a i vice versa.ja nemam problema sa mojim M-Audio keystation pro 88 vec tri,cetiri godine,samo sam skinuo sa M-Audiovog sajta jedan preset bas za Cubase SX ,koji mi radi i na nuendu i na cubase 5...cak i da nema tog preseta mozes sam da napravis svoju kombinaciju,svoju shemu,dodeljivanje funkcija,i sl....

Last edited by milanCHE; 31-10-2012 at 08:11 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote