Kakva koincidencija - tra?io sam po Googletu neke podatke o Eventide Omnipressoru (mator i komplikovan kompresor sa kojim nikad nisam naučio da radim) i natrčim na
intervju sa JJ Puigom iz nekog matorog broja SOS. Na brzinu preveo ono ?to mislim da ima veze sa ovom pričom:
Quote:
Prvi miks koji sam radio Rolingstonsima je bio za jednu pesmu sa albuma Forty Licks (2002), i sećam se da sam podigao fejdere i pomislio: "ovo je haos, moraću da provedem ceo dan sređujući ovo", po?to je tajming bio u?asan. Jedno vreme sam se bavio time i onda me je jedna misao udarila poput groma: "Potpuno pogre?no posmatra? stvari, mora da postoji neki odnos u kom ovi instrumenti 'rade' zajedno takvi kakvi su". Onda sam spustio fejdere i u petak uveče, u devet sati, sećam se toga, na brzinu sam podigao reglere kao ?to uvek radim i odjednom do?ao do te magične tačke. Sve se nekako sabralo i stvorilo onaj "Rolingstons" fazon.
|
Sad, koliko su ovi momci Rolingstonsi toliko sam i ja JJ Puig

, ali su?tina je u tome da se "miks" uvek vrti oko miksa benda (odnosno pesme), a ne oko tra?enja neke idealne boje ili tajminga instrumenata. NIKO (normalan) ne slu?a instrumente, SVI slu?aju pesmu. I kao ?to je
Dejo Vučković napisao, posao mikser-efendije (copyright by
Pli?ani :wink) je da prenese osnovnu ideju benda/pesme. Da li je to ludilo, ne?nost, agresija... svejedno.
Po?to niko od nas ne zna ?ta su momci hteli preostaje nam da nagađamo i da ve?bamo da slu?amo ?ta nam ka?e sam "materijal". Pa ko kako protumači...
Pozdrav,
Vasa