View Single Post
Old 24-10-2012, 02:08 PM   #9
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Peticija za za?titu uličnih muzičara u Beogradu

Quote:
Originally Posted by TVirus View Post
jeste ,nego ja mislim da peticijom nemoze mnogo toga da se ucini(ovo je srbija)..spazio sam zenu pored zardinjere ali nije mi palo na pamet..svaki dan tuda prolazim cak je moja ribica kupila tom klincu neku klopu..vaso kada budemo prolazili pored njih i nebudemo osecali sazaljenje pretvoricemo se u mashine..sto drzava i ocekuje od nas..
Ma razumem ja tebe i sve si u pravu. Ako ne dam kintu osećam se ko govno, ako dam osećam se ko majmun. A kao ?to sam već rekao - majmuni su moja braća, pa mi ta opcija lak?e pada. Ali to ipak nema veze sa temom.

Kao ?to ka?e?, peticija ni?ta neće promeniti jer "ovo je Srbija". I to je jedna od stvari koje Dr?ava očekuje od nas - da ne uradimo ni?ta zato ?to u startu "znamo da nema vajde". I mi ta njena očekivanja prilično dobro ispunjavamo.

OK, moguće je da sam se ja onako bez veze razne?io zato ?to poznajem par ljudi koji sviraju na ulici i to rade po?teno (za početak umeju da na?timuju instrument i znaju akorde pesama koje sviraju), a i zato ?to ja nikad ne bih mogao da sviram na ulici po?to nisam dovoljno dobar muzičar, pa po?tujem ljude koji su bolji od mene. A ovog klinca kog obojica pominjemo ?alim. Tu je osnovna razlika. I nije mala.

Pozdrav,

Vasa