View Single Post
Old 23-10-2012, 08:27 PM   #77
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Windows 7 64bit i Cubase 5

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Dobro pitanje. Moja preporuka je da se instaliraju iskljucuvo update-i drivera i oni potrebni za ispravljanje hardware bug-ova, (ukoliko ih imas na svojoj konfiguraciji) nakon cega je najbolje zabraniti automatski update.
SP1 (SpywareProfessional1)ima puno korisnih stvari u sebi, od kojih skoro nista nema veze sa DAW-om, tako da je za izbegavanje. Glomazan je, a efekat koji ima na makinu je slican vadjenju veceg dela memorije i downgrade-u CPU-a. Skandalozno usporavanje.
Ja nisam imao ovaj problem na svojoj masini. Upravo suprotno.
Ali meni je onlajn apdejt aktivan non stop. Verujem da je inicijalna verzija SPa izbacena sa gomilom novih - bagovitih stvari, ali od onda je dosta proslo i hotfixevi su u medjuvremenu to sanirali. Licno mi ni sam SP1 nije toliko lose radio, ne vidim da se ista usporilo ili promenilo u mom DAW windowsu.
Ono sto mene tera da apdejtujem je to sto kad otvorim neki hotfix, vidim da su reseni neki problemi sa na primer memory leakovima, compatibility issues, performance issues i tome slicno.

Pitanje je samo da li vredi rizikovati naizgled stabilnu masinu, radi eventualnog poboljsanja ? Mnogi ljudi, od kojih neki uopste ne vole da zalaze "iza prozora", nece preuzeti taj rizik. Ja kazem - i ne treba, ako sve radi zadovoljavajuce, a ne spadate u entuzijaste.

Mali OFF:
Ja kapiram da nije moguce da covek napravi nesto savrseno, pa ga onda upropastava vremenom. Da je tako, isli bi smo od svemirskih brodova prema zivotu u pecini. Mislim da evolucija ide u drugom smeru. Ono sto je sputava je covekovo ropstvo onome na sta je navikao i cime je ovladao. Nekada su ljudi, masine unistavali i lomili - na pocetku industrijske evolucije, misleci da ce im plugovima i lopatama ici znatno bolje, ali su vremenom naucili da se koriste, sada su masine sastavni deo zivota.

Sa druge strane, u audio svetu sve to nekako naopako ide (lampe najbolje, tranzistori sr*nje, digitalni skupi konvertori sa -200dB SNR su tek shit neopevani), pa me i ovakvi stavovi uopste ne cude