View Single Post
Old 23-10-2012, 10:47 AM   #14
Muzikash
Junior Member

Default Re: Beatles prave problem !

Jučer ih nisam mogao dobiti na telefon ,niko se ne javlja pa pošaljem mail vezano za nejasnoće tipa autori ne odobravaju obradu.što su mi u zadnjem mailu poslali a oni odgovaraju ovako

Poštovani
publisherima uistinu nije u cilju braniti obrade djela koja zastupaju jer se sa svakom obradom povećava prisutnost, odnosno vrtnja djela u medijima, a time i njihova zarada.
U ovom slučaju se ipak radi o odluci autora, odnosno nasljednika - bilo jednog, bilo obojice.
Primjera radi, nedavno smo imali slučaj s djelom pokojnog Freddieja Mercuryja čija obrada (bez ikakve izmjene teksta) je, također, odbijena, a nešto ranije ista stvar je bila s djelom Bryana Adamsa. Dakle, ovakva odluka nije neuobičajena.

Čujete li neki drugi prepjev, ne znači da je isti i odobren, no javite se pa ćemo provjeriti.

Lijep pozdrav,

Evo maloprije sam ih dobio na telefon i zahtjevao original odbijenicu i poslali su mi prepisku xy osobe i tipa u poljskom Sony-u u kojem on na engleskom se ispričava i kaže

Hi

I was just advised that Beatles translations are not approved. Sorry.

Regards,

Između redaka kroz razgovor na telefon sam skužio ovo da nisam tražio dozvolu niko mi nebi zabranio raditi a ovako oni imaju službeno da sam ja tražio a oni odbili,pa eto tako da znate ,i ovaj put se potvrdila ona stara budi pošten pojedi Gov...!

Last edited by Muzikash; 23-10-2012 at 11:07 AM.
Muzikash is offline   Reply With Quote