Quote:
Originally Posted by alavuk
ja na xp-u(mislim da ovaj nema ni sp1) nemam nikakvih problema , to je uvek sto trcite za novim os-om i idiotizam win7 ...
|
Pa - da je to tacno, onda niko ko ima W7 ne bi mogao da radi na njemu ? Nije OS kriv sto ovi iz FF "ciketane" i nece da zaposle programere da napisu nov drajver od nule, optimizovan za W7 64.
32 sempla je premala latencija i jedva je izguravaju i PCI-e kartice, koje su kudikamo mnogo bolje po pitanju bafera. Ja sa MOTU Ultralite mk3 imam najmanji setting na 64. Ne mogu ni da odaberem 32. Sa 256 sviram normalno i to mi prijavljuje kao latenciju od 10ms.
NPR imam neku AUDIGY2 koju koristim za saraund saund 3D i igre i filmove, na njoj bez problema poteram i na 1-2ms. E sad, za isti broj semplova, obe prikazuju razlicite latencije u ms. Reaper kaze da za 256 sempla, imam latenciju
priblizno 10ms. Za Audigy2 za isto to, kaze ~ 7 ms. Sve to na 48000, jer glupa Audigy ne moze na 44100. Nebitno. Sta to znaci ? Znaci da on tu nesto sabira i oduzima, mnozi i deli, ali ako mozes da sviras, sta te briga - u principu - sta pise... Ako ne kasni, ne obracaj paznju, to su priblizne vrednosti - znaci sklone su greskama.
Ako je problem takav da ti osecas kasnjenje klavijature, a cpu se muci i krcka, onda si stvarno u problemu
Probaj jos i ovo sto kaze Khan - proveri da li ti je Win7 optimizovan - power saving ugasen, USB isto ima neki USB Selective Suspending, u power opcijama - sve to pogasi...
Proveri i da nije slucajno u ASIO settingsu odabran Generic ASIO
A da nije - pu, pu, daleko bilo... virus ?