Quote:
Originally Posted by awacs
Pa zar nije SVAKA "Best 100 Guitarists (ili ?tagod) of All Times" lista pravljena po sličnim principima? Mislim, gitaristi obično sviraju u nekim bendovima, pa ih ljudi i pamte kao članove benda. ?to je i po?teno.
Za?to do sad niko nije pomenuo Jeffa Becka, jebemliga? Valjda zato ?to ne svira brzo, a bendovi u kojima je svirao nisu imali previ?e hitova...
|
Pa moj komentar je negdje i ciljao u pravcu ove tvoje primjedbe vezano za Jeff Becka i njemu slicne.
Meni je nekako logicno da pored faktora "gitarista koji je napisao poznate i kvalitetne pjesme" ipak bude bitan i faktor "gitarista koji je unio inovacije samom pristupu instrumentu - po pitanju zvuka, uloge gitare u aranzmanu, neke nove tehnike itd" i tim faktorom uticao na nadolazece generacije.
Quote:
Originally Posted by Znak
Najiskrenije, to su najbolji svetski gitaristi, koji su pri tom toliko dobri kompozitori i pevači da ljudi i ne primećuju onaj gitarski deo. A tako i treba da bude.
|
Sve super - svako od nas ima
svoje favorite, nema tu previse egzaktne nauke.
Quote:
Originally Posted by Khan
Odolecu iskusenju da napravim svoj 'black list', da ne krenemo u /vs./ nedodjiju.
|
Jbga, ovakvi tredovi sami po sebi vuku taj tip rasprave "zaboravili su ovoga mog, ovo nista ne valja, evo moje liste koja je stoput bolja" itd.

sto samo po sebi ne mora biti lose. Mozda za neke sa tvoje liste nismo ni culi pa eto dobrog razloga da "sherujesh"
Quote:
Originally Posted by MUzzY
Gde je ovde Pat Mentini? ...
|
Na ovoj listi ? sa onako losom frizurom, uvjek u majici na prugice, bez pjevljivih refrena, hronicni nedostatak distorzije, da ne spominjemo te proklete jazz harme ??
p.s.
vise ovakvih komada i sigurno bi upao medju 20