Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Hmm, 62hz na RBass je malo visoko za ovaj kick, tih 180hz je opet više od ovoga što guši kick...
Koje monitore imaš?
Treba svako da pronađe neki svoj način rada, ali meni to podvlačenje nikada nije radilo lepo, ja više volim kompletnu zamenu, manje traka ima i lakše je za snalažeje, dok sa podvučenim trakama ima previše stvari o kojima treba da se misli.
Uzmi Drumtracker, importuj kick i exportuj to kao midi, uradi isto i sa snare top trakom.
Dalje svaku od ovih proguraj kroz Superior (ili ako imaš neki drugi drum sampler koji ti više odgovara) i odaberi kick i snare i ostavi samo close mics, sve ostalo mutiraj ili smanji.
Ja volim superior jer ima odličan Round Robin, a iz originalnog DFH S1 ima nekoliko jako dobrih kick-ova i nekoliko vrlo ruralnih snare-ova koji se ovde mogu iskoristiti.
Možeš da ostaviš originalne trake, ali po svemu što sam i sam video nema neke potrebe, pogotovo za kick, a originalni snare sound ti dolazi već dovoljno iz Overhead mikrofona pa ćeš i na taj način praviti boju, a opet biće i vrlo jednostavno umesto nekoliko traka imaćeš samo po jednu za kick i snare.
Što se tiče te distorzije za bubanj, neće raditi saturatori već baš ozbiljan overdrive, da doboš i tomovi dobiju sustain.
Last edited by kravadinka; 16-10-2012 at 10:52 AM.
|