Quote:
Originally Posted by MUzzY
m-TA
E vidis, to sto si sad napisao je nesto sto me vec duze vreme prati. Jel' ovde pricamo o boji i karakteru kicka ili nivou u miksu (u odnosu naostale elemente bubnja)?
|
Pričam o boji
I karakteru (meni te dve stvari ne idu jedna bez druge). Za razliku od dobo?a koji je brz i prezentan, kick je spor i "pufnast". Ne ka?em da bi kick trebalo da bude "Lars Ulrich style", ali valjalo bi da se zna gde je početak note. Onako ?kolski rečeno - kick nema tranzijent, a valjalo bi da ga ima po?to se bori sa dobo?em koji ga pak ima u izobilju...
Hint #1: Ne drndati EQ i dinamiku du?e od 20-30 sekundi u SOLO modu, osim u svrhe "rekonstruktivne hirurgije" (tra?enje rezonantne frekvencije, uklanjanje smetnji, krčanja, pucketanja, trtmrt).
Hint #2: Ne nasedati na fore tipa: "do not overcompress, do not over-EQ". Ako kick zvuči "overcompressed / over-EQ'd" kad ga slu?a? SOLO, a u matrici "radi posao", koga je briga da li si na nekoj frekvenciji dodao ili oduzeo 15 ili 18 dB? ?to naravno ne znači da je
nu?no koristiti drastične vrednosti parametara.
Sve se vrti oko toga da
pesma nekako svira zajedno.
Quote:
Originally Posted by MUzzY
Dodavao sam visokima energiju samo u vokalima i dodao malo prezensa gitarama sa API eq-om. Mnogo prsti?
|
Nisam rekao da "pr?ti", samo je "top-heavy". Mo?da to ima veze sa "postprodukcijom"?
Pozdrav,
Vasa