View Single Post
Old 15-10-2012, 03:48 AM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: XP instal kraj vec WIN 7? kako?

Quote:
Originally Posted by branoy View Post
e ljudi, imam jednu slobodnu particiju, i imam 3 win7 instalirana,, ubacio XP disk sa SP2, krenu , ocita CD, i ono prebaci podatke na disk na tu particiju, i trazi restart,, ja restartovao i ono CRN ekran, odose mi sve BOOT Win 7, ne mogu uci nigde vise.. da bi usao morao sam novi win7 instalirat na ovu particiju gde sam pokusao XP, i kad ga je instalirao sad opet proradile u BOTU ostale 3, plus ova cetvrta!! CD mi je stari ono neki proveren najbolji secam se pre na radu s muzikom itd, radio max..

kako da ja instaliram XP? treba mi ocu na njeg da vratim istoriju Daw, plugine i ostalo.

jel mozda treba neki najnoviji obradjeni XP?
Treba. Verovatno si instalirao XP koji ne vidi sve tvoje SATA drajvove (siguran sam da nisi pritiskao F6 i ubacivao floppy sa raid ili sata drajverima) Postoji modifikovana instalacija sa sve RAID i SATA drajverima. Na novim kompovima je mnogo lakse instalirati Win7. Isto tako, prvo si trebao da ubacis XP (da stavis drajvere prilikom instalacije ili u da BIOSu da promenis SATA na LEGACY), pa tek onda Win7, koji prepozna XP i ostavi ga kao stavku u BOOT meniju. Ali sad... Sta je - tu je.

Program se zove EasyBCD i potpuno je free. Ako nisi brisao folder na disku sa XPom, verovatno ce ga vratiti u funkciju. Kad udjes u Windows 7, u tom programu mozes lako da "zongliras" sa boot loaderom i osposobis, dodas ili obrises boot stavke koje ti smetaju. Ako se zaglavis, javi se ovde, pa cu probati da ti pomognem sa tim EasyBCD.