View Single Post
Old 14-10-2012, 11:21 AM   #14
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Monitori za VEOMA malu sobu :/

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
.........
Samo da napomenem: NEMOJ da kupuje? "kompjuterske" zvučnike, a pogotovo ne one sa sub-wooferom. Mali Hi-Fi sistem bez sub woofera, sa nekim kompresionim kutijama (bez "bas refleksa") od drveta (iverice) će svakako zvučati manje impresivno, ali će ti mnogo iskrenije reći kakav miks si zaista napravio.
Evo, da dodam jos nesto, sto mislim da moze biti vazno...
Treba obratiti paznju na polovne stare, kompresione zvucnike, ako slucajno originalno imaju sundjerasti surround (vesanje na obodu membrane). U slucaju da je originalno bilo od sundjerastog (foam surround), a nadjete "iste" takve zvucnike sa gumenim vesanjem, odustanite od kupovine. Sundjerasti surround se raspada posle izvesnog vremena, pogotovo ako su starija tehnologija..
Jako je tesko za stare proizvode naci danas rezervne delove, a po pravilu, sundjerasti surround se stavlja bas zato sto ima veci damping od gume bez obzira na oblik. Meni se licno desilo da mi je "majstor" popravio neke stare Philipse, upravo tako... ja sam odneo da mi zameni (foam) surround, a on je stavio gumeni... odziv nije imao veze s mozgom... ali... zvucnik je bio "popravljen".

NS10 ima vesanje od impregnirane tkanine, sto je dosta izdrzljivije... guma je takodje izdrzljivija... samo treba paziti na sundjer...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote