Quote:
Originally Posted by kravadinka
A Marsovci su u Rozvelu, šuruju sa Amerikancima...
Oči vide šta žele da vide, neki bi svašta smislili da opravdaju sebe, a realnost je miljama daleko.
|
Kome,cemu, da se pravdam???

...ti si potegao temu o legalnom softu dok firme koje ga prave, cute...ok,evo mog "pravdanja"....Realnost je da je prosecna plata u Srbiji 200e i da ljudi nemaju sta da jedu....pa ni studiski posao vredan na desetine hiljada evra onda ne moze da se naplati vise od par hiljada...nema nigde kesha (zavrsili u dzepovima glavonja koji drze multi softverske kompanije-izmedju ostalog).Ako si ti odvojio od usta da kupis legalan PT jer kreknuti radi ko kur...palac,ne predstavljaj to kao milosrdnu misiji...Smaraju me te dnevno-politicke price,od mene toliko na tu temu.
Quote:
Da je malo više informacija o tim "kompanijama" o kojima pričate shvatili bi da je 80% njih od samo dvoje ili troje ljudi, njima se ne isplati da ih bilo ko krekuje, a i ova veća imena nisu baš neki giganti.
Ima gomila malih preduzetnika koje su krekovali, njima to ni najmanje ne odgovara, svaki euro se računa.
|
Jel su ti tako rekli?

....sve te male kompanije (koje vrede) kad tad budu kupljene od strane velikih....i sve su to neke "cerke" multikompanija tipa Sony,Harman,Microsoft,Apple....a samo te cetiri su dovoljne da sruse sve piratske sajtove na planeti u roku od odmah.Da pisem neki softver i da sam "kompanija"....naravno da bi mi u cilju bilo da bas moj softver u moru svega ostalog koristi pola planete (pa makar sam sebe kreknuo) kako bi me na kraju kupio npm Apple, pa dobijem od njih neku vecu sumu na ruke i mesecnu platu direktora...a ne cimam se pola zivota ratujuci trzisno sa njima a mnogo sam mali da bih pobedio

.
Quote:
....Primer je Redmatica, osnivač i vlasnik Andrea Gozzi koji je posle 8 godina prodao firmu Apple-u, radio je sam, a od $80 000 godišnjeg obrta, imao je samo $20 000 čiste zarade.
To je novac od koga treba da živi i da razvija svoje proizvode, a oni su najbolji na planeti.
To je malo i za ove uslove ovde.
|
Tako je....to je odlican primer za ovo sto ti pricam

.Sad covek moze u penziju

....
Vidi Kravadinka,ja sam do sada na softver spucao bar pet puta vise kesha nego ti....i uradio sam to jer sam tako hteo....da ne zalazim u pricu koliko je taj placeni softver radio pouzdano,koliko je dobar bio support i koliko zivaca me jos kostao cekajuci zakrpe,popravke,dopravke itd....da bi na kraju kada soft konacno proradi kako treba, otkrio da vise nece raditi u novom operativnom sistemu i sa novim kompjuterima..... Tako da....posto ni od koga nisam pozvan da okolo objasnjavam jin-jang...cutim i gledam u svoj frizider,i posto puno radim,meni je posteno samo da taj frizider takodje bude PUN....za sva ostala postenja me zabole duplja na medjunoznoj izbocini

.