View Single Post
Old 11-10-2012, 03:26 PM   #8
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Besplatni protools 10 hd za sve

Quote:
Originally Posted by Igor View Post
.....................
To što ovde skoro niko nema legalan software nije nikakav benchmark, iako se jako često ovde kaže "Šta ti je bre, ovo je Srbija, ko još ovde baca smeće u kontejner...", to nije ikakav izgovor za javašluk.

Da je skupo, jeste, pogotovo za ova plemena u ovom delu sveta, ali cene se kreiraju na globalnom nivou i tu nema mrdanja.
Ipak, postoje i jeftinija rešenja, to je opet neka druga tema.

Evo za sve ove godine kupovanja razne opreme, video, audio, automobili, sve što izađe novo pa misliš da će ti to nešto doneti, shvatio sam da to ne donosi gotovo ništa.
Razlike su primetne tek kada posle 15 godina instaliraš opet onaj stari Cubase VST 24, a onda uzmeš današnji Reaper i slično pa vidiš da se tu napredovalo, ali to je 15 godina.
Zato ne treba tripovati mnogo, eno gomila koji nakupovaše UAD-e, TC-e u ono vreme, konverteri, munje i gromovi pa su smešni i dan danas sa svojim snimcima.

Bez da se neko uvredi, ali mi nemamo pojma šta je moral, nama se sve svodi na to da uzmemo ako nam se pruži prilika, a je li ispravno ili ne, nevažno je.
Znam da deluje glupavo, pogotovo kad to kaže neko ko ima gigabajte takvog materijala, ali prosto nemamo mi osećaj za druge i biće nam bolje tek kad mi budemo postali bolji...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline