Naravno da nije, kupljen je Pro Tools 10, Reaper 4, ceo Redmatica budle i još nešto sitnijih programa za semplovanje.
Quote:
Originally Posted by kravadinka
Nemoj da misliš da te napadam zbog ovoga, a sebe veličam jer sam kupio par softvera, znam kako je kad se nema novca, a opet i kad se malo zaradi od tog posla pa se može kupiti legalan software, ali opet kažem, ima uvek nekog rešenja, nije krađa jedino.
|
Rekoh ti gore, ne napadam te i ne veličam sebe, sve što sam ti napisao važi za veliku većinu nas, ali eto polako počijnem da zauzimam sve čvršći stav da ne treba kupiti software samo zato što ne postoji krekovan, već zato što ga zaista koristiš, podržavaš autore da i dalje uspešno rade da pomognu svima nama.
Ali ne bi meni bila problem ta kupovina, iako imam sve što se nađe na netu, ja mogu da se ograničim na par pluginova, pa i ako dođe neki momenat da se moram odlučiti ja ću da odaberem tri ili četiri koji mi zaista trebaju, FabFilter Pro Q, Waves SSL, možda PSP i nešto od Nomad Factory i Softube, tako da ću i to verovatno kupiti, treba i meni vremena da vratim moral na normalu.
Drugačije se radi sa kupljenim softverom...