Zdravko, dobrodosao na Rumski!
Quote:
Originally Posted by mares
......I svakome daš stručnu literaturu, kao da što sam več rekao, imaju namjeru študirat na fakultetu. Ponavljam to je dobro i korisno ali bi dobro došao i koji ljudski savjet........
|
Ja stvarno ne razumem zasto neki ljudi ne vole kad ih uputis na literaturu gde konkretno pise na temu njihovog pitanja, nego traze (ako pravilno razumem termin "ljudski savet"), da to neko drugi procita umesto njih i da im u sto kracem obimu preprica, ili jos bolje (zasto da ne) po mogucstvu sve proracuna i nacrta, da se slucajno ne bi preterano smorili (bajka o "fakultetima"), pa da jos mogu da odustanu posle toga, jer im se to ne svidja iz bilo kojih, samo njima znanih, razloga.
Davati smernicu na samo jednu knjigu, ili CAK i na stranice u knjizi gde to pise, je OGROMNA i
nesebicna pomoc, s obzirom da knjiga o studijskoj akustici ima na stotine, a ne pise u svakoj o problemu koji tebe muci, a i da pise, treba je barem pazljivo prelistati da bi se informacija nasla, pod uslovom da uopste znas sta da trazis....
Da podvucem,.... preterujes,.... jer NIJE, i NIKADA nece biti "studiranje na fakultetu" citanje nekoliko stranica (jedne) knjige, da je tako, ljudi bi mnogo lakse studirali, i zavrsavali te fakultete. Ako tebi nije stalo da sam sebi pomognes i lenj si da citas, slabo ces naci na javnom forumu nekoga ko te bas toliko obozava da bi to uradio umesto tebe.
Zdravko, Planetaudio, Rumski i Gearslutz su
javni forumi, gde ljudi iz struke ili iz struka koje se naslanjaju na osnovnu, dolaze da caskaju jedni s drugima, i ponekad mogu da razmene po koje iskustvo ili savet. Ti forumi NISU
servis za usluge posetiocima gde je neko duzan da umesto njih uradi posao koji mu drugi zatraze (recimo procita knjigu umesto njega i preprica mu je u sto kracim crtama).
Sve je ovo na dobrovoljnoj bazi, i najljubaznije sto mozes uraditi u svakom slucaju je da se zahvalis na POMOCI, cak i ako ta pomoc nije u obliku koji si ti ocekivao, ili je cak mozda nisi ni dobio (i to je ljudski). Ma koliko insistirao i trudio se da "objasnis" svoje
potrebe, postoje veoma jaki (racionalni) razlozi zasto licno ti treba da najvise radis na resavanju
svojih problema, a od strucnijih eventualno da dobijes samo
smernice, sto si u ovom slucaju upravo dobio. Dalje
moras sam.
Jos jednom ti zelim dobrodoslicu, i ugodan boravak na Rumskom!