View Single Post
Old 04-10-2012, 12:16 PM   #9
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Master CD sa kompa

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Pobogu, ovo je forum koji se bavi audio produkcijom, i za ocekivati je da ga posecuju CAK i ljudi koji veoma dobro cuju razlike izmedju cd-ova.... inace se ne bi bavili tim poslom. Irelevantno je da li ti njima verujes ili ne...
Ne!

Za mene je irelevantno da li ONI veruju u to ili ne (jer neko vjeruje u isusa, neko u muhameda, itd)! Jer oni nisu uradili empirijske testove koji tacno kazu, crno na bijelo, nema razlike u wav fajlovima (tamo u onoj staroj temi sam rekao...mozete da gledate u heksadecimalnom editoru 5 dana, necete naci jedan bit da je razlicit)!

A naravno, audio cd moze da zvuci razlicito na razlicitim cd playerima, sto sam i pre 7 godina tvrdio (u temi koju sam ostavio), ali to je druga tema i tice se reprodukcije zvuka sa audio diska, ne i kopiranja diskova bit2bit.

Quote:
Inace se mogu izgrebovati dva sumnjiva CD-a, postaviti kanali u daw, obrne se jednom od njih faza, pa se saberu. ALI... (vazan moment) se dobijena "nula" POJACA za 60-90dB i onda se to pazljivo poslusa/pogleda. Ako nema i dalje nicega, onda je isto....
Sta imas da postavljas, obrces, zavrces, kada su fajlovi u bit isti! Naravno da nece biti nikakvih podignutih nula, osim ako ne valja daw!

Quote:
po mom iskustvu dobije se sumovit i izoblicen signal ali sa sadrzajem onoga sto je bilo narezano na cd(ovima)... znaci postoji i dalje korelacija tog ostatka sa onim sto je rezano na cd, sto je definitivan dokaz da NAREZAN materijal nije isti (nije isto narezan i/ili nije isto procitan), i da to nema nikakve veze sa potencijalnim nekorelisanim smetnjama koje mogu ekstra postojati...
Evo kladimo se u 500 eura da cu da proizvodem 100u kopiju identicnu prvoj ?!

Mislim, nemojmo mjesati stvari. Cujni aspekt nema veze sa tehnickim/matematickim cinjenicama da se dobije 100a kopija u bit identicna, i ja ne znam koliko puta moram da napisem isto da bi se shvatilo sta govorim!

diviner is offline   Reply With Quote