Quote:
Originally Posted by HeatMan
@Vasa: ma trebalo bi ja da nauchim da pevam, to se tako kaze.. 
|
Namerno nisam upotrebio tu formulaciju, zato što je dvosmislena. Odnosno, ne treba da "naučiš da pevaš" nego da "naučiš da pevaš kao TI". Hope you catch my drift

.
Quote:
shto se tiche benda, ne staj mi na muku.. imao sam, i bili smo spremni za svirke, ali je pukla cela pricha.. tako da sad tapkam u mestu, ali slazem se da bi bilo najbolje da se gura to u live prichi..
|
Ne bi bilo "najbolje", nego
jedino tako ima smisla. YouTube, Facebook, Soundcloud, a odskora i radio i TV nisu ništa drugo nego multimedijalni flajeri, a ne zarađuju se pare za račune od prodaje flajera, jel' da? Live, pa sa bendom ili bez benda, jebemiliga...
Quote:
bubanj je kucan, da.. ez drummer, a preko toga su neki seckani loopovi shakera i daira..
|
Verovatno zato i imaš dilemu da li je doboš prejak ili ne. Nije prejak, samo je in-your-face.
Nešto što i sam znaš: da si snimio pravi doboš sa metlicama close mike + room postavio bi kompresor za 3 minuta i doneo bi odluku o jačini onako usput. Jebiga, kad uletiš u priču da "kucani" instument treba da folira dinamiku... tu nema kraja dilemi da li intervenisati u MIDI ili u audio sekciji, i da li peglati dinamiku putem MIDI velocityja, ili različitih ekspresija doboša ili audio kompresora. O nivou rooma da ne govorim... lavirint.
Možda sam promašio temu, ali te dileme čujem na tom kanalu, tojest ako su one uopšte bitne za ukupan utisak. Da ti sam nisi pomenuo verovatno ne bih ni ja, pomenuo bih samo opšti utisak o pesmi, kao u prvom postu.
Pozdrav,
Vasa