View Single Post
Old 28-09-2012, 04:36 PM   #10
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Pop rock mix - modern style

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Tomovi su slaba karika - morao sam da ih menjam, a sam sound i nije bio nesto tako da je blago 'prikriven', ako to ima nekog smisla
IMHO, sakrivanje nema mnogo smisla, pogotovo kad se radi o instrumentu (u ovom slučaju delu instrumenta) koji svira bitne stvari. Msilim, tomovi jesu "žvalavo" odsvirani, ali su u ovom konkretnom slučaju važni. To opet IMHO.

Ako pokušaš da "sakriješ" neki važan element time što ćeš ga "stišati da manje smeta" zapravo si napravio medveđu uslugu i sebi i slušaocu. I dalje će se čuti, i dalje će praviti frku, ali će još dodatno nervirati pošto se mozak podsvesno trudi da ga smesti tamo gde mu je mesto. Dakle, ti tomovi - ili da ih uopšte nema, ili da su tamo gde pripadaju (na istom nivou sa ostatkom bubnja). Na taj način naravno nećeš eliminisati osnovni problem (koji ionako ne može da se reši miksom), ali ćeš bar eliminisati onaj dodatni koji sam pomenuo.

Estetski, psihološki, psihoakustički, kako god: ako je nešto neizbežno, a loše - dodatno insistiraj na čujnosti tog događaja. Tako bar ima šanse da isfoliraš jasnu nameru i koncept. U suprotnom samo razotkrivaš svoju neodlučnost i rezervisanost u odnosu na materijal. IMHO, naravno

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 28-09-2012 at 04:39 PM.
awacs is offline   Reply With Quote