View Single Post
Old 28-09-2012, 02:43 PM   #5
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Default Re: Pop rock mix - modern style

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Heh... sad sam skinuo trake pa cu da se bacim na miks. Tada cu imati verovatno neka konkretnija pitanja ali u svkaom slucaju bilo bi zgodno da opises svoj princip postavke i i ideju iza miksa. Sta ti je u glavi (tj. usima) dok spremas mix? Onda da li si koristio neku specificnu akciju koju si mozda ranije provalio a znas da ce "raditi" za ovaj zanr, itd.
U usima su mi neke reference, uglavnom mixevi CLA i AW - to me s vremena na vreme vraca u neku realnost i pomaze oko balansa, a i ne trosis vreme previse.

Meni za ovaj sound, uglavnom pomazu Neve i SSL style pluginovi - sto eq, sto kompresija, takodje i tape emulacije. Svaki put imam neki drugi chain na masteru - u ovom slucaju - SSL comp (DCAM squad) sa high pass sidechain, pultec x2 (additive eq), tape

Drums - sve standard - eq, comp (ne previse) da izostri attack, uglavnom wavshaping. Kick je menjan, jer je original neupotrebljiv, snare x2 - original + sample helper, reverb nekoliko - non-lin (AMS RMX style), room, plate - nema nikakve drum grupe na kojoj je kompresija - uglavnom se oslanjam na masterbus comp, room - eq + reverb na kojem je squash (Vasa je primetio pumpanje i to je od toga - prejak nivo), tomovi menjani jer su original uzas - Neve eq na njima + SSL eq ponovo sa kompresijom

Gitare - eq, spread

Bass - eq, blagi comp

Vokali - dosta limitinga, eq, deesser

FX - razni delays, reverbi, harmonizer
Everbeatz is offline   Reply With Quote