Quote:
Originally Posted by CyberMaed
A kako bi prosao Novation Ultranova u poredjenju sa gore navedenim?
Razmatram slicne masine, pa bi mi bas znacilo da cujem par misljenja. Unapred hvala 
|
Ja ga imam, kao i Blofelda. Pa poredjenjem ta dva, stice se utisak da je Ultranova ipak malo "jevtinija" po zvuku, ali factory preseti su 10x bolji, energicniji... Ima interesantan efekat, kao onaj u vanguardu (ako si ikad koristio vanguard VST) radi kao gate. Nije klasican appregiator, vec gate na nivou samog zvuka, ne midija. I naravno moze razlicit za levi i desni kanal. Dalje, vocoder mu je onako - upotrebljiv, sta znam, nisam se nesto ni igrao sa njime.
Sto se rada sa njime tice kao neke midi kontrole, super je. Pametno disabluje "local on" kada stavis plagin ultranove, pa ne cujes duple tonove, ima AutoMap, touch sensitive komande, arpreggiator moze da se, za razliku od waldorfa, belezi u sekvenceru kao midi zapis (pa izvezes ceo arp), Chord mode...
Sto se monotimbralnosti (jedan instrument u jednom trenutku) tice, pa i ovi koji nisu monotimbralni, rade po velikoj ceni: na primer polifonija tih vise instrumenata je smesna...
Uradis kanal, pa render, nema druge... Moje misljenje je - ako nemas midi kontroler, ovo je pun pogodak... AKo imas, ipak mu je zvuk dosta blizak VSTu. Ne isplati se.