Thread: GP ili ne?to sl
View Single Post
Old 20-09-2012, 08:52 AM   #19
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Default Re: GP ili ne?to sl

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Par stvari da razjasnimo, nesto mi se ucinilo izmedju redova da je ne jasno, ako sam pogresno shvatio, ispravi me.

Ne moze se eksportovati MIDI na klavijaturu i da ti na njoj zasviraju Steinberg Groove Agent, Kontakt i Halion. MIDI je samo informacija o notnom tekstu i kontrolama.
Klavijatura ce uvek svirati preko svog ton-generatora.

Ako su ti pesme pravljene i exportovani midi u GM\GS standardu, a tvoja klavijatura podrzava takav mod, onda ce zvucati kako treba.

Kada muziku nosis u drugi studio na doradu, mix ili sta god, nemoj da je exportujes kao mid file, jednostavno snimi projekat i ponesi ga!
Da da pa o tome i govorimo...bilo koji plugin (instrument) najnormalnije ne mo?e da svira u nekom MIDI playeru ..a on ako si primjetio osim Cuba ima otvoren Vanbasco player. E o tome se radi...kad otvara u midi playerima i Cubase itd on ČITA MIDI zapis...dakle koji je instrument, panoramu, efff, itd itd.
Dakle osnova je notnom zapisu dati GM/GS parametre ...i exportirati onako kako ima u Export opcijama (sve otčekirati) a import kad to odnese liku koji mu to "farba" on importuje kao O midi format (ima i drugih opcija) i lepo dobije trakice koje kad ih na out stavi? napr Microsoft GS..lik ćuje sve instrumente koji su upisani a ne SAMO (u njegovom slućaju ) PIANO.Onako prosto rečeno.
Njegova je gre?ka da radi u instrument trakama (makar je donekle isto) ali on hoće da to odmah "zvući". Prvo napravit arr. u midi trakama sve lepo podesit pa onda poslije od toga ćinit ?to hoće. Da se razumijemo to je MOJA opcija.
Ako hoće da odmah ćuje kako to zvući s VSTI jednostavno ga otvori i poslu?a. On radi obratno s VSTI instrumentima i EXPORT u MIDI. ..e nebi i?lo.
Mo?e jedino Audio export ili kako ti veli? Project...ali gle sranja ako onaj lik s druge strane koristi Logic i Cakewalk ili ili...Zato lepo dobar midi file sa svim parametrima i lik ima sliku koju mo?e obrađivati kako mu volj..i dorađivati.