Jbt sta god da otvorim - Reaper vs nesto... I kravadinka vodi rec

Ej bre kravadinka, jesi ti bre neki Reaperov placenik, pa podbadas ljude da predju sa Cubasea

E sad ovako:
Reaper je i meni krckao, mislim da treba da se stavi ASIO proces na veci nivo, a ne na default ? Popeo sam mu prioritet i sad ne krcka na manjim latencijama, kako stoji kod vas, bas me zanima ?
White Tie mi se mnogo svideo - tema je dobra - ali menja funkciju mojih famoznih foldera

. Sada su BUSevi, sto mi je logicnije. Tema tretira foldere na sasvim drugaciji nacin i prikazuje ih u oba miksera (TCP I MCP) kao BUS. E sad, jos da ugrade i obican FOLDER traku...
Ono sto je ozbiljna falinka Cubasea i sto vuku kao to neko nasledje je taj njihov prokleti engine! Sada i mnogo neozbiljniji programi imaju odabir raznih algoritama (sync interpolation, bicubic, svasta nesto...) on je takav kakav je i to je to. A negde sam u testovima citao da je najgori sto se tog audio enginea tice. Zato i radim konacni mix u Sonaru, ali se pomalo igram ovih dana sa Reaperom... Realno - tupe ga mnogo ponekad oko jednostavnih stvari, ali zato moze da odradi nesto sto drugi nikad nece. Ili ce da bude komplikovano, a mocno, ili jednostavno, a... Pa sad, ko kako voli...
BTW, Cubase i nije tako skup, ako si vec kupio predhodnu verziju... Ne mnogo vise od Reapera. A DEMO Reapera te tera da cekas 10 sekundi. NECU BRE DA CEKAM, OCU ODMA A ZA BEZ PARA... Ne dam im pare dok ne implementiraju FOLDERE