View Single Post
Old 19-09-2012, 10:49 PM   #407
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Bravo, bas tako...

Da ne kidnapujem thread dalje, samo kratka misao, mislio sam da sam jedini koji se 'penzionisao' na neodredjeno...

Sokira me kolika je razlika u pristupu, za samo 20-tak godina i koliko se consumer greed uvukao u sve pore. Od situacije -imas gitaru-ucis-sviras, do situacije gde proizvoljna cena nekog preampa ili kabla, bazirana na trenutnom marketingu, utice na subjektivni osecaj vlastite vrednosti, kreativnosti i profesionalizma. ("Da imam, onda bih...")

Zatim taj cenovnik nauce i 'klijenti' i iako so dosli po aranzman pitaju te da li imas SSL (kabriolet?) A sta zna klijent sta je binarni difuzor?

Totalno se slazem sa tvojim insistiranjem (i Boggy-evim i od svih pametnih ljudi koji se ovim bave...) na vaznosti ulaganja u prostor iznad opreme.

Za ljude kojima izadje ista dobro iz ovakvih uslova, obicno kazu 'navikli na uslove, znaju gresku pa kompenzuju, iskustvo...'

Cool, ali sve je to u stvari mucenje, mislim da je upravo onaj ko je dugo radio u uslovima anarho-akustike, najkomepetentniji da kaze kolika je vaznost iole pristojno sredjenog slusanja, posto se vremenom u glavi razvije toliko jasna slika o akustickim deformacijama, da nema tog uredjaja koji bi je preciznije pokazao. A svo to vreme iritacije nekim stojecim talasom, tupim refleksijama, itd., nije otislo na komponovanje\mix\produkciju samo zato sto se u startu nije islo od temelja...
Poz!
Khan is offline   Reply With Quote