View Single Post
Old 19-09-2012, 05:18 PM   #30
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: 32bit ili 64 bit?

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Jan, to je stav te zajednice na forumu Reapera. Tako treba
Pa ?ta znam, kad pogledamo sa dovoljo veće visine, sva?ta ne?to mo?e da zaizgleda kao nelogično, na primer u Cubase je taj desni click osnova oko koje se započinje rad, kasnije mo?e? da ga izbege? sa shortcut-ima svakako, ali nekako veoma je logično to re?enje, levi click za selektovanje i pomeranje, a desni za alate, logično i veoma se lako pamti, ti alati su sa jasnim ikonama i slično.
Tako da mi je u prvo vreme kad sam prelazio na Pro Tools nedostajao taj desni click, kasnije sam shvatio da je nepotreban i da koči, a u Reaper-u tek da se on mo?e mogo pametnije iskoristiti, tako da je sve vrlo relativno, ja sam uvek za nove ideje, uglavnom su produktivne i ispravljaju mane nekim starim idejama, tako da je navika uglavnom zao saputnnik u napredovanju.

A to za sakrivanje traka, ima par elegantnih re?enja, iako jeste malo nepregledno i nelogično re?eno to slanje signala, ali meni to ne smeta toliko koliko nedostatak opcije da kao u Pro Tools-u jedim clickom uz shifft i alt po?aljem sve izlaze iz Superior-a u sve audio kanale, ili bar nisam to uspeo da pronađem.

Reaper ima mnogo opcija za koje je potrebno dobro pretra?iti Google kako bi se setovao kako valja, iako nudi neki explaation kad se pređe mi?em preko opcije.
Mene je dugo Konakt smarao pri offline bounce, uvek mi proguta neku polifoniju, kad jedan dan slučajno pronađem članak u kome pi?e da treba zakačiti neku opciju da se pojedini pluginovi tretiraju posebno kako bi offlie bouce radio kako valja i eto sad je sve u redu.
Verovatno ima jo? pone?to ?to sam prevideo, ali ima vremena...

Ja lično nemam nikakvu ljubav prema ovome ili onome, za svoj novac mogu da biram, zato sam odabrao Pro Tools jer odgovara onome ?to ja smatram da treba da poseduje jedan DAW.
Ne bih i i?ao dalje da AVID nije stavio po strani valjanu implementaciju virtualnih instrumenata, pa sada i pored odličnog midi editora svaki ozbiljniji rad nije moguć, a o niskim latencijama da ne govorim.
Zato sam uzeo Reaper koji je optimizovan jako dobro, a usput sam počeo da shvatam koliko je taj software dobar, uz to i jeftin, a njegovi kreatori korektni i fer.
Sad se nosim mi?lju da batalim Pro Tools i pređem u kompletu na Reaper koji mo?e isti posao da uradi bez nekih par nedostataka, za koje se nadam da će ih implementirati uskoro...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 19-09-2012 at 05:25 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote