Quote:
Originally Posted by psionic
E ajde sad kad smo zaglibili sa Reaperom : hocu da napravim multichannel rutovanje npr Battery plagina. Hocu da sve njegove trake na onom gornjem delu gde se edituju trake - jel bese TCP, budu sa sve glavnom trakom koja sadrzi Battery plagin (da Jan, to je ta npr 32-kanalna master traka sa koje sendujem na pojedine kanale da bih imao kick na izlazu 1/2, sner na izlazu 3/4 i tako dalje) budu vizuelno odvojene i da mogu da ih zatvorim i sakrijem i vidim samo MIDI zapis... Ne mora da se vidi MIDI, ali bar da mogu da ih sve sklopim u jednu kompaktnu folder traku. Ako stavim zagradicu, dobicu da mogu da smanjim/sakrijem sve trake u odredjenoj podgrupi (pocetak i kraj zagradice) i to je lepo, ali fuckin Reaper sada kapira tu traku kao master traku za trake koje su Battery kanali i sve ide kroz nju. A kako njoj nije omogucen glavni master send - nema zvuka. Ako omogucim parent/master send, slace sa svog multi-outa u master koji ima samo trake 1/2...
Resenje - uzmi jos jednu audio traku, koja veze nema sa plaginom i trakama Batteryja, stavi je na vrh i rutuj stereo kanale iz Batteryja kroz nju kao subgrupu... Multi grupa sa batterijem ostaje gde god hoces, sem midija i slanja u kanale, nije vazna jer nema output...
Heh, piece of cake... Rezultat - totalni haos u mikseru i TCPu... Klikove misem nisam ni brojao
Sonar to moze, Cubase kao i Presonus. Nisam siguran za Sequoju i Pro Tools
Sta im je bilo tesko da naprave dedicated traku koja je ustvari folder, kog nema u mikseru ? Isto su me napali - tipa - ne treba ti to, zasto ti je to potrebno i tako dalje... Ne kapiram. Ok je za sub-grupisanje, brzo je i sve, ali ne treba mi uvek to.
Ako imate neko drugo resenje, voleo bih da cujem to od ljudi koji koriste Reaper intenzivnije, jer upravo OVO je ono sto me je oteralo od Reapera! Mozda nesto ipak nisam skontao kako valja...
EDIT: Stavio sam ASIO proces priority na HIGH i sada bolje radi sa malim latencijama...
|
Sorry, nisam razumeo, ali da , malo je p**darija sa multichanel instrumentima... Ali nemam pojma, jeste malo zeznuto, ali da se naviknuti... Ja u glavnom miksam, retko aranziram ili "komponujem", ali jesam u par navrata koristio Kontakt i Battery i malo je zeznuto, priznajem, nadam se da ce to resiti malo bolje... Ali avaj, mene to ne smara toliko, mada mi je milion puta lakse u steinbergu.... Sta vise ja sam prvenstveno presao na Reaper da bih koristio 64bitne varijante ovih plaginova i izbegao JBridge, jer sam imao jezivin problema sa JBridge-om na Steinbergu... Znaci u jednom trenutku mi pukne projekat sa loadovanih 8 razlicitih instrumenata u kontaktu i kad otvorim sledeci put, bam Kontakt prazan i tako sam u 10 navrata ponovo loadovao instrumente, srecom znao sam koji su... Po meni Reaper ima stabilniji bridz, sta vise u x64 verziji mi ne treba nikakav bridge da bih koristio x64 kontakt battery itd... Zato kazem, jos uvek isprobavam reaper i razmisljam da li cu napraviti potpunu tranziciju ili cu kupiti novi Cubase 6 koji god...
Ono sto mene za sada jedino i jako smara u Reaperu je sto kad recimo imam 5 pluginova na nekom kanalu, i 3. plaign po redu, 4. i 5. prave neku latenciju, onda audio metri na prva dva plagina zure u odnosu na zvuk, pa jos ako to sendujem na neki FX kanal sa plaginom koji ima latenciju, recimo neki konvolucioni reverb (mada ih ne koristim cesto) i recimo da na master sini imam neki bus kompresor koji je u upsampling modu, nastaje pravi haos sa metrima, tipa ako imam de-esser prviu lancu na kanalu kao u prvoj situaciji koju sam naveo, prvo vidim gain redukciju na metru pa sekundu posle toga cujem taj sibilant ondnosno sta je plagin uradio... Mislio sam da sam ja jedini koji ima taj problem, ali onda sam video nekoliko usera koji se zale na to, a ostali su rekli "To je ADC to je normalno", a i nije bas normalno, ja nisam video takvu pi**ariju u Cubase-u ili Logic-u, mada su se na kraju slozili da nije normalno i stavili ga dal kao bug report ili future request blahblah... ali eto mene to smara recimo