View Single Post
Old 18-09-2012, 04:22 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Dynaudio BM-6A MkII, drajveri

Quote:
Originally Posted by gfx View Post
Zanima me da li neko od vlasnika pomenutih kutija (monitora), ili poznavaoca Dynaudio programa, zna koji se bas drajveri (treba mi tacna oznaka) nalaze u njima.

Koliko na samom DY Pro sajtu vidim visokotonac je iz ESOTEC serije, pretpostavljam da je D260 u pitanju, sa kojim sam svojevremeno (u samogradnji) imao jako lepih iskustava, ali nigde se ne pominje o kom se basu radi.

Po dimenzijama same "korpe" i kalema, vidi se da je rec o drajveru iz "grupe" 17W75, ali u toj "grupi" je bilo nekoliko (mislim 3 ili 4) modela, od kojih je samo jedan imao livenu (Mg legura) korpu, dok su ostali bili obicni, limeni.

U Artistu ovu informaciju nisam uspeo da dobijem, na netu ne nadjoh, pa, ako neko zna...

Pozz
Koliko sam upucen Dynaudio drajveri vise nisu dostupni u slobodnoj prodaji (za DIY). I to vec nekoliko godina. Jedino se mogu naci recone kitovi ako sta crkne.

Sto se tice drajvera... pa moralo bi da se kopa po forumima... ali ne ocekujem da imaju mnogo razlicitih primeraka sa tim precnikom...
Ili da pitas ljude u Dynaudio-u ... pa ako ti odgovore... super.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote