View Single Post
Old 17-09-2012, 02:08 PM   #18
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: 32bit ili 64 bit?

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Dakle ako sam dobro shvatio da ipak ja stavim sve to u isti folder, tj da bridzujem i x32 plagove i vst-i..

@ psionic

Da, bas zbog kontakta i pitam ( zbog omnisphere/trilian-a takodje)... To pojede par gb rama u koliko trepnes...
Pa u principu moze, ali ti iz iskustva kazem da ce nastati konfuzija, narocito ako se resis da nekad u buducnosti ipak stavis 64bitni neki program tima Presonus Studio ili Reaper...
Ja bih ovako postavio stvari :

VST_x32 - tu bih instalirao sve 32bitne plaginove
VST_x64 - instalirane sve 64bitne varijante plagova.
JBVST_x32 - Pa u njemu JB_32x32 i JB_64x32, za rad pod 32bit sekvencerom
JBVST_x64 - Bridgeovano sve iz VST_x32, za rad pod 64bit sekvencerom

Sa ovakvom strukturom, u folder "JBVST_x32/JB_32x32" bih bridgeovao sve 32bitne plaginove (VST_x32) da rade kao 32bitni, tj samo odvojen proces...
U folder "JBVST_x32/JB_64x32" bih stavio sve 64bitne plaginove (VST_x64) da rade bridgeovani kao 32 bitni. I onda, ceo folder JBVST_x32 je ustvari upotrebljiv na 32bit DAW programu.

Onda bi u Cubaseu x32, u Plagin VST pathu, bili folderi "VST_x32" i "JBVST_x32/JB_64x32", a ako hoces i 32 bitne plaginove u vise procesa (svaki po 4 GB) i ne smetaju ti sto se otvaraju u jBridgeu, onda jednostavno stavis samo ceo JBVST_x32 i nista vise.

U slucaju da se ubaci 64bitni sekvencer, onda u njega ide folder JBVST_x64, npr Presonus Studio 64 ne vidi 32bitne plaginove, sem ovako...

Uh, izgleda slozeno, ovako napisano, ustvari je prosto...

Prvo - sem tih nekoliko (omnisfera, kontakt, stylus...) taj bridge je nepotreban i ja ga maksimalno izbegavam, a efekti i neki sintovi ne traze toliku memoriju, a dosta novih sekvencera (sonar x1, reaper, Cubase 6) imaju svoj bridge, tako da, radi neke preglednosti i sredjivanja opsteg haosa - koji siguran sam, vlada kod svih nas, napisao sam neku po meni idealnu postavku za sortiranje, mada nista nije nepravilno kako god da napravis.
Imaj samo na umu da ako Cubase naidje na dva ista plagin imena u dva razlicita foldera, jedan se nece videti - npr VST_x32 sadrzi Kontakt5 i u pathu je, kao i JBVST_x32/JB_32x32, koji je u pathu i isto sadrzi Kontakt5 (bez obzira sto je bridgeovan)...

Last edited by psionic; 17-09-2012 at 02:25 PM.
psionic is offline   Reply With Quote