View Single Post
Old 16-09-2012, 10:05 PM   #14
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: 32bit ili 64 bit?

Već smo pominjali na par mesta, ali Reaper je toliko uozbiljio da se sada čini besmislenim davati po 500 Eura za svaki drugi DAW, ako Reaper za dva glavna update-a košta 50 Eura.
Ja sam kupio Pro Tools 10 zbog gomile starih projekata i zbog neke navike, ali sam takođe kupio i Reaper 4 koji mi je u 90% vremena u opticaju, nosim se mišlju da se skroz prebacim i formalno, iako jesam tehnički u potpunnosti, jer Reaper je tako daleko ispred u nekim stvarima, da se prosto čine nedostižnim ovim dinosaurusima od Pro Tools i Cubase.

Odavno je jasno da svaki DAW radi istu stvar i da je ta rasprava glupava, ali otvaranje 10 prozora da se dođe do plugin-a u Cubase, kao i grozomorne boje i kontrasti, pa onda katastrofalne VI performase u Pro Tools-u, a sve to za 10 puta više para od Reaper-a koji i jedno i drugo i treće i dvadesettreće radi podjednako dobro, čak i bolje, nema opravdanja.
A gde je podizanje Reapera za dve sekunde, stabilnost, brzina, optimizacija, software od 6mb, mogućnost prilagođavanja svakome, jednostavnost, tehnička podrška, mogućnost rada na slabim mašinama i prastarim konfiguracijama, snimanje na USB ili bilo šta drugo i tako redom...

Jan, zašto koristiš 64bit verziju, ipak je glavnica pluginova 32 bit, samo pojedini moraju biti otvoreni u 64bit zbog memorije, a njih otvaraš uz pomoć bridge-a, nema potrebe za komplikacijama...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 16-09-2012 at 10:07 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote