View Single Post
Old 16-09-2012, 11:32 AM   #397
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Ej braćo, polako. Prvo, nije ovo toliko dobro i "kontrolisano" u low endu. Ako možda zvuči tako onda je to više pitanje sreće nego kvaliteta slušanja. A možda i vama slušanje nije baš neko, pa jednostavno ne čujete probleme

Soba u kojoj radim je akustička katastrofa (3,90 x 3,90 x 3,20), plus ima dvoja vrata i poveliki starinski trokrilni prozor (dupli). Doduše, ima i gomila polica sa knjigama koje malo pripitomljuju flutter echo, ali ima i par ravnih površina, i sve je to još i asimetrično raspoređeno. Zvučnici su prastari trosistemski Hi-Fi Acoustic Research AR48s (>30 god, kupljeni polovni od Habića pre jedno deset godina), pojačalo Pioneer SX-3000 (zapravo receiver), sličnog godišta kao i zvučnici. A zvučnici su preširoko postavljeni (skoro 80? ).

Jebiga, kako god bilo... navikao sam na te uslove. Što bi rekli MVP: za bolje znam, al' mi bolje ne treba. Malo na zvučnike, malo na sluške (Sennheiser HD 25 SP i neke Philips "consumer grade"), pa srednja vrednost, pa kako ispadne.

U ovom konkretnom slučaju jesam hteo da sve to bude tamno, debelo i mekano, mada mi se čini da sam malo preterao, ali nije to važno. Jedini razlog iz kog učestvujem u ovakvim akcijama je da ohrabrim mlađe članove. U fazonu: ako ovom matorcu nije frka da se blamira, onda mogu i ja. Pošto je jedini način da čovek nauči da miksa - da miksa. A Rumski je zgodno mesto, pošto ljudi mogu da uporede svoje rezultate sa tuđim.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 16-09-2012 at 11:44 AM.
awacs is offline   Reply With Quote