Quote:
Originally Posted by Khan
Na gore receno moze se dodati samo jos ovo:
Obavezno koristi svoj, pouzdan DI, ljudi znaju nositi sa sobom takve zujalice, istina, nema komaraca, ali nema ni mixa!
|
Ne kažem, ali mnogo veći problem je "letva" od gitare i muzičari!
Ja sam
snimao i sa Behringer DI-800 i dobijao
odličan zvuk (bar pošten, eto), a naslušao sam se "the zvuka" i znam da razlikujem govno od zvuka!
Nije DI-box neka sajber tehnologija, mrtvi trafo, malo izolacije, nema tu puno komplikacija, ako je gitara poštena, ako kotira, čovek svira ko čovek, neće to uniziti
live nastup...!
"Zujka" i "plićak" je:
- Od govnjivog
kabla, (99% gitarista poseduje takve i to najviše JEDAN, ispravan samo u određenoj pozi)
- Od govnjive
gitare (u ovom slučaju bas gitare - sa olešenim žicama, "laku noć" magnetima i vratom u "osmehu")
- Od "bakinih" žica iz '87., prekuvanim 13 puta...
- Od originalne baterije (u aktivnim instrumentima)... Hej, pa to se menja?!...wow...
A sve ostalo, bar za to što pita čika OFF,
sve to šljaka...!
...nego je svirka u kurcu...!
Kažu sejem pesimizam.... ...ma kako da budem radostan, kad u gradu nema
10 poštenih muzičara sa ispravnim, kalibrisanim i dobrim instrumentom i opremom.
(neki podatak je da NS ima ukupno oko 400 bendova

, ne znam jel tačno, a nije ni u Bg nešto puno srećnije stanje, ne znam za broj bendova...

)
Nije problem jeftin instrument, radio sam sa ljudima koji imaju krpljena vesla pa sviraju do yaya, uvežbani, utegnuti, ali većinom na tezgama su pozeri, skupljaju za polovan iPhone, mali servis na Yugu ili za pretplatu za net (face) i po koje pivo... Nema tu muzike...