Re: Dobijanje trece dimenzije mixa-Dubine?!
I sad moram da bogohulim malo, znam da mnogo nece razumeti ali srecom ima i onih malobrojnih koji shvataju problematiku. Sve ovo je jedan od razloga zasto moderna produkcija ne zvuci, spreman sam da cak tvrdim da se ajde uslovno da kazem ranija produkcija i danasnja dobra produkcija zasnivala i zasniva na principu onoga sto covek prirodno cuje i oseca, na njegovom prirodnom osecaju za prostor i kako percipira zvuk iz raznih delova prostora, umesto toga danas imamo kompresiju, ektronske instrumente, tesko da postoje planovi. Neki ce reci produkcija se razvija, ja to necu reci jer posldenjih 40 godina nijedan nov alat nije izmisljen osim konvertora i digitalizacije zvuka, lakse se radi, edituje itd itd, prednosti su mmnogobrojne. Ali to lakse je dovelo do toga da se osnovi u stvaranju produkcije zaborave, iz prirodnog se otislo u neprirodno i to se pravda razvojem produkcije, ne treba svirati postoje simulacije, semplovi. Sve je to tacno, ali covek treba da bude genije i da ima ogromno znanje koje naravno nema da bi postigo rezultat, mislim da moze da se postigne, ali tesko. Eto bogohulio sam, neka me izvinu oni koji se ne slazu ali ne moze se protiv fizike i coveka, nije to sve tako jednostavno.
|