Quote:
Originally Posted by Khan
Tvoja odlicna zvucna, fw, mala latencija, sve to ima veze samo dok je teras preko ASIO driver-a, tj. dok si u DAW okruzenju. (cubase ilista vec koristis.)
U win okruzenju razliciti player-i komuniciraju sa tvojom karticom preko Direct sound-a, wave output-a ili tako neceg. tj. iz druge ruke.
Ima jedan problem sa igricama i filmovima... zao mi je, ali masina ti je previse spora! Za vecinu novijih video-audio codec-a, a da i ne spominjem direct X za igre, minimum je negde duplo od tvog procesora i brzinski i generacijski... Elem, kompjuteru ti nista ne fali osim reinkarnacije!
Mada, i dalje moze vrlo pristojno da se koristi za ne preambiciozna audio snimanja i montazu. Poz.!
|
Khan ? Ovo je potpuno pogresno... Procesor od 3GHz ne moze poterati winamp ?
Meni to ipak lici na problem sa zvucnom i njenim drajverom. Naime, imam MOTU interfejs. Kupio sam ga kada je tek izasao. Imao sam win7 64bit, a oni su tek izbacili drajver. Zvuk je piskutao i prekidao na slican nacin kao kad se tebi desi distorzija - premotavanje winampa, razni GOM playeri...
Problem je sto se "profi" audio interfejsi manje bave DirectSound i WaveOut podrskom, vec kako je KHAN rekao, pretezno se trude da ASIO radi kako valja. Mozda su ovi "tvoji" potpuno digli ruke od XP podrske, tako da novi drajveri krce na XPu. Probaj neku drugu verziju drajvera... Starije mozda, proveri takodje da li imas najnoviji...
E da, ja sam problem resavao stavljanjem veceg bafera u panelu moje karte. Moj problem je bio resen iskljucivo novim drajverom...
To sto si naveo da ti ceo komp ponekad secka, nagoni me da pomislim da ti je neki od hardova ili optickih uredjaja otisao u tzv
PIO mod. To mozes proveriti ako udjes u device manager i expandiras sve stavke gde je
Primary/Secondary IDE Channel. Treba da stoji na
DMA svuda gde je
PIO. Cesto je slucaj sa optickim uredjajima da odu u taj mod, nekad i sa hardovima. Naravno to nije slucaj sa SATA uredjajima, ali ne znam sta ti imas...
Moj generalni savet... Baci XP u kantu, vec su svi digli ruke od njega. Win 7. Trebalo bi da moze da se instalira u taj racunar...