Quote:
Originally Posted by fix3r
Kako kome odgovara, ne odvracam nikog. Ali particije treba izbegavati, prosto receno. Nema razloga za njima. Ako ti jedan krah sistema, ili celog drajva, odnese sve sa sobom onda ti podaci i nisu tako bitni, inace bi imao backup. Ne znam zasto ljudi i dalje na Windows-u dele drajvove na gomilu nekih particija, valjda navika iz starih dana kada jedna particija nije mogla biti veca od xyz gigabajta? Particionisanje malih drajvova (500GB i nize) samo ogranicava raspolozivi prostor.
|
isto misljenje...kad sam rekao da je malo nisam mislio da je nemoguce vec da je ogranicavajuce za neki obimniji studijski rad, kapiram Branoy, moze se sve i uz odricanje, ali nekad iskreno pored svih briga oko studijskog posla i projekata ne mogu da razmisljam dal imam dovoljno prostora na hard disku za nesto. Drugo, nekome je daw potreban recimo samo za komponovanje, dok neko ima recimo 500gb-1tb baza, vstova, audio semplova itd itd, i plus snima recimo 10ak projekata simultano, i slozicete se i ti sejvovi sa svim tejkovima ne zauzimaju malo... a trece, (ovde se vec ja ogradjujem ne znam da li drugi isto praktikuju to) stalno izlaze nove baze sa poboljsanim zvucima, te grand piano, te stringovi, a treba ti recimo 30giga samo da ga "pozajmis" preko torenta i jos 30 da ga raspakujes

... a ja "pozajmljujem" sve sto je koliko-toliko dobro u etru pa ako mi se ne svidja srezem na diskove i stavim u fioku, mozda nekad pritreba... ne kazem da je nemoguce, radio sam i na 40 giga

ali sam se rasteretio sa 2 harddiska (2tb i 1tb backup) i plus sistemski disk