Pro Member
|
Re: Pomoc oko particija - kako da raspodelim memoriju?
gde malo ljeb te?? u mene jedan od 1TB, 100gb za sistem, sistem zauzme 13-20gb,, i 80 mi je folder vstiplug,, ima ih dosta sto nemozes promenuti lokaciju semplova pa zauzme,, inace da samo DLL ne bi zauzelo ni gigabajt.,, naravno ode sve u program files narocito mnogo ih sto kazem ne moze se promenuti u instalaciji putanja,., ostali? jedno 450gb mi je za semplove , loop, i vsti ove sto mogu usmeriti na taj disk.. i kad skontam sve je to previse,, ako malo radis sa vsti (koji vecina zauzimaju premnogo a slabo daju rezultate) onda dosta ti je i 100gb free za audio,, napravis par projekata,, prebacis na dvd oslobodis i vozi opet.. realno meni 200gb je i preivse,, proberem nakon 10 god sveg i svaceg sta valja, ostavis 10-20 vsti vrh, napravis folder proberes najbolje loop, jedan folder drum kitove semplove,, ostalo kontakt ovo ono sta radis, i dosta.
zasstoo? nemozes dobit masno realistiku sa vsti samim, zato bolje ostavi sta valja ostalo snimaj audio zive instrumente ako imas uslove priliku i ljude,, jebes vsti..
ja sad kad skontam da je 50gb harddisk bio bi mi dovoljan, instalirao bi cubase5,, njegovi efekte, waves 8- 9 ,, par jos poznatih paketa FX, neki dobar sempler,, virtual gitare, nexus, halion od cubesa imas, vanguard, xphraze, realguitar sve tri,, efekte za gitare,, vocal antares, melodyne,, geist i nativ instrumente poneke,, to je to,, kojih 1GB svega?! adiooo..
msm, mozes ti imat sve sto postoji na netu na 2x2TB,, al cemu??
ti diskovi ce otic za dve godine, napravio si sebi trosak, valja opet te 2x2TB prebacit na nove diskove koji su skupi ,, i jebes sve,, jos ako pukne disk nedaj Boze, nema te u romingu.
Sto manje al dobrih stvari to bolje. od sad tako.
tako mozes onda sam skontati koliko ti bas treba necega,,
poz
|