Quote:
Originally Posted by gregor z
Gotye…čekam drugi single…on je meni zasada one hit wonder….iako mi je veoma simpatičan 
|
Vala ne poznajem Gotyea lično, ali čini mi se da njemu pozicije na top listama ne znače nešto mnogo u životu (mada mu worldwide No.1 sigurno prija). Čovek ima svoj estetski izraz, u jednom momentu se taj izraz potrefio sa potražnjom na tržištu, nije to važno. Važno je to što je čovek muzikalan i što ima lični umetnički stav. Kao i Lana Del Rey koju je Vuk pomenuo, ili James Blake (kog nije pomenuo). Ili pokojna Amy Winehouse, ili više puta pomenuti Peter Gabriel. Ili Bjork (koja mi lično ide na živce, ali to je najmanje važno).
Sve ovo prethodno sam napisao zato što je thread počeo tekstom na temu "da li
performing songwriteri prestaju da se bave muzikom onog momenta kad naprave kućni studio?"... čisto da podsetim

I kao što u tom tekstu piše -
postoje izuzeci.
Ali taj tekst uopšte ne govori o kreativnim kampovima za proizvodnju hookova, ni o pozicijama na top listama. Koliko sam shvatio, autor teksta priča o
performer/songwriterima (što bi se reklo - kantautorima) i uticaju DAW-a na
njihovu vlastitu kreativnost. Što
nema nikakve veze sa Beyonce, pošto nije songwriter, a ni sa Gregorom, Vračem ili triom Stock/Aitken/Waterman, pošto oni pak nisu performeri.
Pozdrav,
Vasa