View Single Post
Old 09-09-2012, 09:35 AM   #47
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: home-studios-are-killing-music

Diskusija pocinje polako da poprima..kako bih rekao...hhmmm...neki los ton!

Ima jedna stara izreka izreka: Opinions are like assholes...everyone has one....

Ono sto ja mogu da zakljucim da ti je "stara" muzika i dalje "zakon" i da se ne razumes dovoljno u "novu" muziku i iz nekih razloga neces ili ne zelis da ukljucis u drugi nacin razmisljanja i prihvatanja novih vremena i novih tokova i tehnika koji su se izkristali u "novom vremenu" u kome sad zivimo.

Granice su se pomerile mnogo (bas zbog kucnih studija)..desi se da u moru medioke ispliva neko ko je SAM uspeo nekako da skupi samplove i odsvira nesto preko i uradi nesto...opet zavisi koja muzika je u pitanju. Ima puno "razlicite" muzike...nije sva muzika ista (toliko valjda mozes da ocenis?)

Tako da je totalno besmisleno uporedjivati te stvari.
Neko ko je studirao kompoziciju moze da se jede od muke sto sa tim svojim fakultetom nemoze da zaradi ni banke a neki klinac sa Fruity Loops na laptopu pravi "neku" muziku i zivi (jedan deo svog zivota) od toga !!

Sasvim je razumljivo da se jako veliki broj ljudi oseca ugrozenim i pregazenim od nekih "novih" kompjuterdzija / laptopasa..ali to je sign of the times!! Tu nema sta da se prica - vreme menja i gazi sve...
ili na primer...neko je posle mnogo godina uspeo da kupi neki veliki desk (iz svojih snova) i outboard da bi na kraju neki "novi klinac" na laptopu odradjivao mnogo vise..i normalno je da se tad javlja negodovanje na nesto novo...

Ja medju mojim plocama (preko 3,000 vinila) i 5,000 CD-a..(mp3 nemam toliko mnogo) imam SVE vrste muzike..i Stinga (koji mi je dosadan) i Bjork..koju iskreno ne volim.i Depeche Mode )koji su mi bili omiljeni bend..sad opet dosadno...i Rock itd itd itd..) Ukus mi se promenio i sad volim da cujem nove tehnike produkcije i nove tehnike aranziranja i miksanja itd itd..

Brzo se skrene sa teme...i mozda je bolje da sad malo "olabavimo" od diskusije...
DaBear is offline   Reply With Quote