Aj probacu ja da ti pomognem
Prvo bi trbao da ga resetujes(factory reset),mada predpostavljam da vec jesi al ako nisi procedura je sledeca

rzis bank 8 taster i ukljucis klavijaturu,zatim stisnes enter,pa write dva puta i trebao bi da si je resetovao odnosno vratio na fabricko stanje.
E sad predpostavljam da od zvuka posle reseta nece biti ni Z.
Pa da probas da povecas delay time u editoru koji koristis,negde na 256,i onda da probas da ubacis sysex patcheve.Neznam dali se to tako zove u editoru koji koristis za D70 ili drugacije ali ja sam isti problem imao prilikom ubacivanja sysex fajlova u D50,znaci ubaci do pola farbi a pola neubaci isto ko i kod tebe prilikom prebacivanja patcheva u midi formatu.Znaci jebe ga neko povecavanje brzine.
Nomedjutim posto si rekao da si vec budio brzine u editoru onad ti ja mogu pokusati pomoci jos na taj zadnji nacin a to je kartica.
E sad neke kartice ako net nelaze su identicne za D70 i D50,a to su npr m256e i m256d kartice,tako kaze ovaj link npr.(
http://www.voicecrystal.com/blankram.htm).
E ja imam m256e pa ako bas neinsistiras da to budu oridjidji boje dacu ti ja karticu pa probaj da ubacis patcheve sa m256 kartice.