Quote:
Da dodatno pojasnim : kada kažem da neko piše pesmu, mislim na nekoga ko to radi sa instrumentom/papirom i olovkom u rukama a ne na tim kompjuteraša koji se igraju sa loopovima. Možda bi to jedina pojava po kojima su neka starija vremena prirodnija, ako ne bolje. Danas imamo situaciju da mejnstrim hitove prave ljudi koji nikada nisu uzeli neki instrument u ruke.
|
LOL….osobna anektdota…da objasnim od početka…ne znam dobro svirati ni jedan instrument bez pomoći kompjutera…ali nekoliko godina nazad miksao sam dub/reggae album…sa ekipom napušenih rastafarijanaca (duboko poštovanje) i u jednom momentu šef banda kaže: "play the knobs Gregor, play the knobs man" i tada sam skužio da njemu znači mjenjanje fedbacka i delay tima isto kao da sviram najbolji solo na gitari…tako da ako me danas pitaš šta sviram…I PLAY THE KNOBS!!! I vježbam svoj "instrument" svaki dan nekoliko sati…
Poštujem tvoje stavove, po tome što pišeš osječa se da znaš šta je dobra muzika….al dosada sve ispada uskogledno…ko još danas radi papirom i olovkom…i največi "klasičari" barataju kompjuterom jer jim to omogučava stvari koje nemožeš samo olovkom i papirom...
Quote:
ko zna da čita između redova tj. poznaje problematiku(i eventualno je preslušao album) razume šta je kompozitorski ili orkestratorski rad a šta je arranging credits dat session izvođaču(upravo to o čemu DaBear priča - svako je ko-nešto samim time što je bio prisutan)
|
Vespertine mi je najdražji album od Bjork - imam sve - original CD…mene nimalo ne makne to što je dotični radio….meni je super groove, atmosfera, sound design, njeno pevanje….ko je sad zaslužniji za konačni "vibe" je stvar ukusa…i po meni to je prednost suradjivanja sa veoma širokom ekipom…da može veoma širok spektar ljudi nešto pronači za sebe….
Quote:
Nerazumevanje ovoga je, takođe, skroz legitimno. A ako je neko sa foruma učestvovao nekada projektima ovog obima, a da je pristupljeno radu na neki drugi način, ja bih bio zahvalan da prepriča tok događaja, pošto bi bilo izuzetno korisno.
|
Ima nas nekoliko…al bojim se da je to gubljenje vremena…barem u kontekstu u kojem sad pričamo...
Quote:
Šalu na stranu, nadam se da nije default da, kada pričamo o bilo kojoj muzičkoj temi, podrazumevamo da se radi o nekoj limunadi ili Komodor 64 zvucima za konzumente pilula.
|
A ovo uzimam kao uvredu i dokaz uskoglednosti i provincialnosti…muzika je muzika…alati sa kojim je napravljena su potpuno nebitni…dok ljudima pobudjuje emocije i ugodjaj koji se ne može dobiti nigdje drugdje...