Quote:
Originally Posted by gregor z
Malo sam pisssed, izvinjavam se - ali ne podnosim provincijalizam i uskoglednost?a nipo?to kukanje kako je nekad muzika bila dobra a danas je sve u k?.
|
Pa zato sam i spomenuo Gotyea, da se ne pomisli da je u pitanju nostalgija za pro?lim vremenima. Mogao sam da ka?em i Lana Del Ray, već 20+ godina vrlo aktivni Slash koji je u stalno u nekakvom koautorstvu sa gostujućim pevačima, Mark Tremonti - koji stoji iza opusa 2 svoja uspe?na benda ili bilo koja talentovana persona na dana?njoj sceni. A provincijalizam je upravo praviti se da oni ne postoje, u cilju potvrde neke teze koja nekom odgovara iz ličnih/poslovnih razloga. Naravno sad će da se pojavi neko i da ka?e da nikada nije čuo za pomenute da navede jo? 50 primera nekih manje talentovanih pojedinaca kojima tim čkiljavaca projektuje pesme, ?to je, opet, sasvim legitimno ali...za dobrobit razgovora bi tako i bilo bolje po?to bi onda imali jasne parametre. Da dodatno pojasnim : kada ka?em da neko pi?e pesmu, mislim na nekoga ko to radi sa instrumentom/papirom i olovkom u rukama a ne na tim kompjutera?a koji se igraju sa loopovima. Mo?da bi to jedina pojava po kojima su neka starija vremena prirodnija, ako ne bolje. Danas imamo situaciju da mejnstrim hitove prave ljudi koji nikada nisu uzeli neki instrument u ruke.
Quote:
I u "zlatno doba" muzike radilo se na potpuno isti način?samo su se svi "suradnici" tokom godinama zaboravili?.ili jih nisu napomenuli?.ili suradnici nisu znali svoja prava?ko misli da je bilo drugčije naivan je?
|
Nisam spomenuo Vinsa Mendozu bez razloga(?iv, zdrav & aktivan), po?to je, valjda, jasno svakome da je u tako ambicioznim projektima neizvodljivo da 10 ljudi radi na istom segmentu jer je neophodno da jedan čovek dr?i sve konce u rukama. Vredi pogledati creditse
Vespertine albuma - takođe je navedeno bezbroj učesnika(gomila ljudi ima Pro Tools kao credits) ali, opet, ko zna da čita između redova tj. poznaje problematiku(i eventualno je preslu?ao album) razume ?ta je kompozitorski ili orkestratorski rad a ?ta je
arranging credits dat session izvođaču(upravo to o čemu DaBear priča - svako je ko-ne?to samim time ?to je bio prisutan).
Prihvatam, naravno, da se potreba za potpunom kontrolom materijala proporcionalno smanjuje sa slo?eno?ću istog, ali to je skroz neka druga tema...
Nerazumevanje ovoga je, takođe, skroz legitimno. A ako je neko sa foruma učestvovao nekada projektima ovog obima, a da je pristupljeno radu na neki drugi način, ja bih bio zahvalan da prepriča tok događaja, po?to bi bilo izuzetno korisno.
(Ako se ne varam, Slowstar se naradio obimnih aran?mana, pa bi bilo zanimljivo da prepriča, ako se nekada desilo, kako izgleda kada nekoliko ljudi radi na partituri istovremeno.)
Quote:
Zivimo u 2012-oj?.
?ta znači ime Sting populaciji ispod 25-30?
|
Mo?da onda da organizujemo da Bajone ili, jo? bolje, neki savremeni ekvivalent gostuju na forumu, po?to muzika koju slu?aju odrasli nije sfera na?eg interesovanja, u 2012-oj godini.

Kmek.
?alu na stranu, nadam se da nije default da, kada pričamo o bilo kojoj muzičkoj temi, podrazumevamo da se radi o nekoj limunadi ili Komodor 64 zvucima za konzumente pilula.