Quote:
Originally Posted by dvuckovic
Uh, bilo je svacega...Green Day, Springsteen, Daltry multitrackovi, original na Sony 3348 traci...Miksao je pred nama oko 20 pjesama
Ono sto je ustvari najvrijednije kod njega je pristup, nacin na koji prilagodi materijal onome sto zeli da cuje, i uradice sto god treba da nesto zazvuci.
Brutalno je brz, i nevjerovatno je ustvari koliko mu balansi dobro izlaze iz ruke. Mislim da je u tome 90% njegove fore. Tesko je to opisati, ali nekako uvijek zaustavi regler gdje treba
Ali, ono sto je najvaznije, po meni, je to sto se svi oni u nekim stvarima cak dijametralno razlikuju, imaju drugacije filozofije, i koriste razlicite tretmane, ali svi rezultiraju na njima svojstven nacin i svi imaju neki svoj signature zbog kojih neko zeli da ih angazuje.
|
Uh, super! Hvala na info-u!
Koliko se bavi pripremama pred mix, koliko sam gledao i on ima asistente koji odrade pripreme, a zanima me koliko to ukljucuje neki procesing po pojedinacnim trakama. Vidim na nekim YT vids da ima krsa plugova po kanalima.
Pored toga, jel ima vec unapred pripremljene settingse na spravama, pa maltene, bez razmisljanja, a vodjen intuicijom salje trake u outboard?
Nisam ni znao, do skoro, da rucno radi automatizaciju i snima mixdown direkat na traku - sve real time! Svaka cast!