View Single Post
Old 07-09-2012, 07:25 AM   #10
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: home-studios-are-killing-music

jeste - sve moze brzo da se odradi (do nekle)..da se ideja "isproba" ALI ne odmah na Youtube-tu ili Fejsu...
Problem je sto 99% mladih "producenata" jedva ceka da baci nesto na Youtube a to nesto nije propisno sastavljeno, izkomponovano itd..
To sto nekima zazvuci priblizno nekom pro snimku..odmah ih zavara da misle da su naboli ono pravo.

ja sad nesto mrsim, uradio radnu matricu, linije za pevanje,,poslao liku da uradi tekst (po mojoj tacno odpevanoj, auto-tuned melodiji)..on uradio, odpevao i sad slusamo i menjamo ( neshvatljivo za nase podneblje ) tekst i melodije gdenije 1000% dobro...ako treba promenicu i pola matrice..
Kod nas se vec vise puta pokazalo da kad ljudi odrade neku matricu i snime vokal, "nemaju vremena" ni zelje da nesto menjaju i popravljaju u aranzmanu i pesmi...i zato je 99% nedokuvano i nepecheno !!
Neko drugi moze da primeti nesto sto je bedroom producentu toliko uslo u usi i nema problem sa tim...zato je saradnja preko potrebna.

A da ne pricam sto ima vrlo vrlo malo ljudi koji rade i muziku i tekst i melodije i aranzmane i produkciju i snimanje i miksanje i SVE TO ZNAJU !!!
U stvari ja i ne poznajem nikoga ko sve ovo ume da odradi sam!! Cak ni od poznatih likova...
DaBear is offline   Reply With Quote