Thread: Sistem rada?
View Single Post
Old 07-09-2012, 01:47 AM   #1
liveinthemix
Junior Member

Default Re: Sistem rada?

MUzzY...ima puno situacija...rad sa instrumentalistima, a ponajvi?e vokalistima je čista psihologija. Producent mora izvući najbolje iz svakoga, i to onda implentirati u stvar. Svi jako dobro znamo da većina vokalista ima problem sa egotripom i superegom...u dubini je to odraz nesigurnosti i jedan od razloga za?to ?ele stage i osjećaj da im se drugi dive. Ako je to usmjereno u pozitivu, kreativni zanos, osjećaj dominacije, tada se osjećaju dobro...kada krene nizbrdo onda je to kaos. Producent u svim situacijama treba vladati situacijom a da pritom ne izgubi ?ivce...Recimo Whitney Houston je 7 dana snimala I will always love you. Jedna od meni interesantnijih situacija je bila kad sam snimao jednu eminetnu zvijezdu...bila je opterećena i isfrustrirana...energija u?asa. Snimio sam prvi take koji je bio ok, no njoj ni?ta nije valjao. Drugi dan smo ga poslu?ali i rekla je u?as da hoće ponovno snimati. Odu?evljeno sam je snimao( pod navodnicima)...i poslije 3 sata mučenja kad se umorila psihički i ispucala, ustvrdili smo to je to. Kad je oti?la sve sam pobrisao i ostavio samo prvi take od prije par dana. Na?li smo se 3.dan i rekao sam da sam mixao cijelu noć nove vokale, a u biti imao sam samo prvi take koji joj nije valjao. Pustio sam ga i rekla je....vrhunski, savr?eno...vidi? kako sam bila u pravu, a ti si producent. Rekao sam bravo...svaka čast!
liveinthemix is offline