Thread: Sistem rada?
View Single Post
Old 06-09-2012, 02:05 AM   #4
liveinthemix
Junior Member

Default Re: Sistem rada?

Sistem rada se razvijao tokom godina...da bi bio odličan producent potrebno je puno prakse i puno puno rada u različitim sferama djelovanja.
Kako sam od samih početaka puno radio sa vokalistima razvio sam kvalitetan način komunikacije i rada sa svim vrstama pjevača. Prvi počeci 87 god., Roland TR-808, Roland TB-303 + live instrumenti..pa nakon toga Roland W-30, početkom 90tih..Kurzweil K2000,2500,2600, Yamaha dx7...puno analogije itd, itd. Danas radim na većini software-a..(od Logica, Cubesa-a do Nuenda itd), prilagodljiv sam i kombiniram analogiju sa Plug-inovima. Rad na većini pultova, sa brdo Mic-ova. No to je sve manje bitno....pričanje o tome je plastika. Stalno na predavanjima navodim...bitan je psiholo?ki pristup. Top producent mora biti i dobar psiholog...komunikacija sa muzičarima, lead vokalima, pratećim vokalima, znanje progamiranja, editiranja...globalna slika...znanje slu?anja glazbe! Nekad sjednem pa sviram klasičan piano i sa vokalistom radim stvar, nekad slo?im beat u Analognom sampleru ili na compu, pa na to radimo vokalne dionice. Odrastao sam na Funku, hip-hopu, Soulu ...Bluesu...volim kombinirati stilove poput Rick Rubina, čvrsti zvuk poput Dr-Dre-a ili Neptunes-a...fancy poput Rodney Jerkinsa ili Teddy Riley-a, te klubski poput Fedde le Granda ili Arman van Helden-a. U konačnici uvijek ostajem svoj i nastojim biti ja bez obzira na slu?anje i spominjanje ljudi koje po?tujem. Uvijek se nekaqko vraćam na ?kolu Quincy Jones-a.
liveinthemix is offline