View Single Post
Old 05-09-2012, 10:19 PM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Recording, mix i mastering u jednoj prostoriji?

Quote:
Originally Posted by BillySound View Post
Pozdrav, evo slike prostorije ( koja nije preterano velika 20 kvadrata) i koja je trenutno ( bez ikakvih izolacija ) moj muzicki studio. Ono sto mene zanima je sledece:

1. Da li treba napraviti neku gluvu sobu za snimanje vokala i instrumenata ili se moze uraditi neka izolacija tako da se prostorija adaptira i za snimanje, i za mix a i mastering?
Izolaciju ne preporucujem.
Snima se u reziji, monitoring na sluske.
Quote:
2. Ukoliko bi trebalo napraviti gluvu sobu da li bi bilo dovoljno da je dimezija 3x2x2
Bolje ne.
Quote:
3. Ukoliko nema potrebe za gluvom sobom, sta je najbolje uraditi da bi se napravila dobra izolacija, koji je materijal najbolje upotrebiti da bi se time napravila prostorija koja ce ujedno biti i recording i control/mix room a isto tako i sluziti za mastering?
Kolika izolacija? Od koga i za koga izolacija? Pretpostavljam da ne pricamo o toplotnoj.

Quote:
Edit: Ovo je na slovenskom...
Da te ozbiljno interesuje, razumeo bi.
Quote:
nista ne razumem xD Moze li neko ukratko da kaze sta je najbolje da se "nalepi" u prostoriji i da akustika bude solidna?
Ja ne umem ukratko.
Quote:
( npr: sloj stiropora, preko toga staklena vuna, na kraju kutije od jaja i preko svega toga neka tkanina cisto radi dekoracije )
Stiropor i kartoni za jaja se ne koriste u studijskoj akustici.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote